DARTSKAMPIOEN vande FANFARE

OVERZICHT POULES 1ste RONDE

POULE 1POULE 3
APatricia BusschotsABert Vanderhoeft
BJoran VanderhoeftBJo Boullart
CCaro AugustijnenCGeert Loyens
DGeert Van den BulckDSören Biesemans
POULE 2 POULE 4
AIvan Op de BeeckAToon Augustijnen
BWarre BoullartBEddy Serneels
CJan AugustijnenCTim Janssens
DJan SmetDMathias Smet

UITSLAGEN POULES

Voor de wedstrijd beloofde het een spannende strijd te worden. Beide dartsers geloofden vol in hun kansen. Joran had het goede, mwoa we zien wel, kga toch winnen voor aanvang en Patricia had naar eigen zeggen (we geloven haar op haar woord, Tim was getuige) daags voordoen de pannen van het dak. Zelfs zo dat ze haar eerste match tegen Tim met 3 – 0 gewonnen was. Het vertrouwen was er dus zeker … 

Echter de realiteit was toch een beetje anders was al snel duidelijk. Net zoals een week vroeger een andere kandidaat helemaal niet thuis gaf was het nu Patricia waar het voor geen meter liep. En we moeten zeggen Joran zijn dubbels zaten er telkens vrij snel in. 3 dubbels op 18 pijlen is 1 op 6. Daar win je matchen mee … Eertse leg gooide hij uit (D20) in 43 pijlen. Meteen ook zijn beste eg. nadien had hij 45 en 49 darts nodig om de dubbel te vinden. En Patricia kreeg helemaal op het einde van de 3de leg ook haar kans op de dubbel. Ze stond op 59 en gooide de eerste pijl mooi in de 19 om op tops over te blijven, eerste pijl er net boven, 2de pijl in de 1 … pijltje later gooide Joran wederom uit. Die 2 laatste pijlen waren meteen ook haar laatste pijlen. 

In poule 1 is het al vrij duidelijk. Geert gaat sowieso door naar de winnaarspoule – Patricia naar de verliezerspoule. Voor de 2de plaats (en ticket voor winnaarspoule) is het nog spannend. Die strijd wordt beslecht in een rechtstreeks duel tussen Caro en Joran op 8 december. 

Volgende week 1 december gaan we wat korter repeteren en wat meer pijltjes gooien. PS er mogen ook andere mensen aan de PC gaan staan om de punten in te geven.

Volgende matchen staan er op het programma (normaal vanaf  21u. Al hangt dat af van de opkomst van de muzikanten. Als er echt veel te weinig volk is om te blazen beginnen we mogelijk al ietsjes vroeger !!! )

* Jo vs Sören

* Eddy vs Matthias

* Bert vs Griet

* Tim vs Toon

* Jan A vs Warre

* Jan S vs Ivan 

Normaal moeten we wel voor 24u klaar geraken als we om 21u kunnen beginnen. 

 

Wat een topper moest worden van het tornooi werd een kleine teleurstelling. Geen supporters meer buiten enkele bestuursleden, Geert vdb en Toon. De andere match tussen Tim en Toon ging niet door omdat Tim niet wilde spelen vandaag. Het had nog perfect gelukt maar hij wilde niet. In feite forfait score en dus 3 – 0 voor Toon, maar dat zou niet eerlijk zijn tegenover de andere spelers in groep 4. 

 

De match tussen Ivan en mezelf dan maar … 

Leg 1 beide abominabel slecht, score gemiddeld van nog geen 25 denk ik en pas na 40 pijlen op de dubbel de dubbel 1 gevonden door Ivan (101 darts om uit te gooien !!!) . Dat beloofde voor de verderzetting van deze partij. Leg 2 ging gelukkig al iets beter. Toen hadden we maar 53 darts nodig om uiteindelijk de dubbel te vinden. Wederom door ivan en in de 3de leg ging het nog beter en werd er uitgegooid door opnieuw Ivan in 34 darts. Eindelijk een leg zoals ze allemaal hadden moeten geweest zijn. 

Met een gemiddelde scorings% van 23.9 en 21.5 mogen geen van beide spelers tevreden zijn. De NONmatch van het tornooi. Hopelijk herpakken beide spelers zich tegen de volgende match. Het feit dat Jan die dag vroeger van zijn werk naar huis ging door ziekte mag niet als excuus gezien worden, hij was trouwens goed genoeg om te repeteren en te vergaderen, dan had dit ook maar goed moeten komen … Niet dus helaas.  

 

Volgende week normaal 3 matchen op het programma. Matthias tegen Eddy zal de opener worden om dan Ivan tegen Jan S te laten gooien als er nog tijd over is. De match tussen Patricia en Joran gaat mogelijk uitgesteld worden naar een latere datum. Aangezien het volgende week ook onze generale repetitie is en er dus iets langer kan worden door gerepeteerd !!! 

 

Mss een optie om de repetitie van 1 december in te korten en dan al enkele inhaalmatchen te plannen. Als we om 21 kunnen starten dan kan er een match of 5 worden afgewerkt normaal. 

Vandaag enkel matchen van poule 3 op het programma. De eerste match tussen Jo en Griet beloofde een spannende match te worden. Alle voorgaande matchen uit de poule eindigden steevast op een gelijkspel. Benieuwd wie vandaag met de overwinning ging lopen.  In leg 1 vond Griet als eerste de checkout en leg 2 ging vlotjes naar Jo. Er zat dus weer een gelijkspel in de lucht. Leg 3 ging terug naar Griet waar ze op een wederom zeer vreemde manier 39 uitgooide met haar 3de pijl. Leg 4 ging mooi gelijk op maar ook nu vond Griet weer de einddubbel en won zo al bij al overtuigend van Jo. 

De volgende match op het programma was Sören tegen Bert. Benieuwd wie van beide heren nu het laken naar zich toe zou trekken. De eerste 2 legs kwamen beide heren steevast uit op de dubbele 1, waar kennen we dat nog van ??? A ja vorige week de madhouse game. Bert trok in beide gevallen aan het langste eind en in de derde leg maakte hij het uiteindelijk af met de D16. Zijn hoogste eindscore van het tornooi, wat mogelijk nog een doorslag kan geven in deze poule. Griet en Bert staan de volgende keer tegen elkaar en maken onderling dus uit wie de poule gaat winnen. Als we naar het aantal gewonnen en verloren legs kijken is Bert momenteel aan de leiding. Al kunnen Sören of Jo ook nog naar de winnaars poule, maar dan winnen ze best met 3 legs tegen 0 om een kleine kans te behouden, spelen zij gelijk tegen elkaar zijn de 3de en de 4de plaats ook al bekend in de poule … De strijd om de winst is dus open. Benieuwd wie het gaat halen. 

 

Volgende week staan er 2 clashes op het programma, mogelijk kan er ook al een derde wedstrijd afgewerkt worden dan? Maar Ivan neemt het volgende week op tegen Jan A en Tim mag het opnemen tegen Toon. Zeker de moeite dus om te komen kijken wie er die matchen gaat winnen, of dat ze beide mogelijk eindigen op een draw. Beide poules zijn alvast razend spannend en er gaan van beide poules zeker 1 goede speler naar de verliespoule. Wie is nog een groot

Vandaag programmeerden we terug 3 matchen, al was dat nadien gezien mss niet zo een zeer goed idee. Later meer hierover.

 De eerste match van de dag ging tussen Warre en Jan Smet. Beide konden voor hun eerste overwinning gaan in dit tornooi en dat kon je merken aan het niveau en de stress van beide spelers. Warre begon sterk aan de wedstrijd en won de eerste leg overtuigend met 39 darts en een uitworp van 29. Meteen de leg met het minste aantal darts in deze partij. Ook in de volgende legs kreeg Warre zijn kans om een gelijkspel uit de brand te slepen. Jan vond echter 2 legs na elkaar de dubbele 1 om uit te gooien en de laatste beslissende leg trok hij het laken helemaal naar zich toe met een uitworp op 32. Meteen zijn beste resultaat dit tornooi.  na 3 eerde legs op de madhouse. Al bij al was het een zeer evenwichtige partij waarbij ook Warre zijn kansen kreeg en het evengoed 2 – 2 had kunnen worden. Volgende keer meer geluk Warre in je laatste match tegen de andere Jan (Al moet je het niet TE goed doen dan hé 😉 ) 

Match 2 tussen Caro en Geert is er eentje die in de geschiedenisboeken gaat komen van dit tornooi. Met bijna 100 darts door beide spelers op de madhouse is dit vanaf nu de madhouse game. Volgende keer laten we als Caro tegen Geert speelt ze meteen gewoon beginnen op 2, het hele voorspel vooraf is eigenlijk overbodig. Elke leg werd beslist op een uitworp van 2 en beide spelers stonden ook in elke leg op hetzelfde getal … Om er helemaal gek van te worden dus. Geert had het geluk aan zijn zijde en vond telkens na zeer veel moeite en zeer veel darts (beste 60 slechtste 80) de dubbel 1. Een match waarbij de uitslag van 0 – 3 eigenlijk niet het behaalde spel weerspiegelde en waarbij ze beide aan het langste eind hadden kunnen trekken. De pendel sloeg vandaag door naar Geert. Met een checkout gemiddelde van 4.23 % ofwel 3 darts op 71 kansen gaat Geert het niet halen tegen de andere favorieten denken we. Al is elke partij anders en hij niet telkens op die verdomde 2 gaat uitkomen. Allez dat denken we toch. 

Match 3 de clash ter titanen van deze speeldag tussen Mathias en Toon. Beide spelers wisten niet wat ze van elkaar moesten verwachten. Mathias horde al veel lovende verhalen over Toon de vorige speeldag dat hij actief was en was er dus niet helemaal gerust in. Toon van zijn kant verzekerde dat hij zonder stress aan de oche stond. Waarbij in de voorgaande match enkel Warre minder als 40 darts nodig   had om te finishen gingen beide heren geen enkele keer boven de 40 darts om de leg te besluiten. Een eerste leg ging gelijk op en werd na 40 darts gewonnen door Mathias met een eindscore van 28. Toon had op die moment al 7 beurten de kans gehad om uit te checken. Leg 2 ging mooi gelijk op waarbij Mathias na 27 pijlen op tops stond en Toon met zijn 27ste darts de tops net miste en op 39 uitkwam. Pijl 28 bleek de goeie voor Mathias en hij haalde deze leg dan ook knap binnen in 28 darts. De derde leg ging ook weer tot op het einde gelijk op en na 30 darts stond het 60 – 98 in het voordeel van Mathias die zich met een mooie 140 op een goede uitworp zette. Dat was echter zonder Toon gerekend die zijn eerste  darts mooi in de T20 plande om dan nog 2 kansen te krijgen op de D19. De 2de darts bleek de goeie en na 33 darts voltooide hij een zeer mooie 98 check-out. Meteen de hoogste van het tornooi en momenteel dus goed voor de prijs in deze categorie. Wie gaat deze hoogste check-out verbreken dit tornooi? De tussenstand 2 – 1 in het voordeel van Mathias. Het hoogst haalbare voor Toon was een gelijkspel en na 34 darts was dat uiteindelijk ook wat hij klaarspeelde, de kleine voorsprong in deze leg bleek voldoende en hij gooide de D8 met 1 darts mooi uit. 

Het beloofd in deze groep nog een spannende strijd te worden en de match tussen Tim en Toon gaat allesbepalend zijn om te weten wie doorgaat naar de winnaarspoule en wie op de 3de plaatst strand. Al moeten we onzen Eddy ook niet onderschatten en gaat ook hij nog straffe dingen tonen binnen enkele weken. 

 

Volgende speeldag is het er eentje volledig aan de spelers van Poule 3.

Jo tegen Griet en Bert tegen Sören. benieuwd of de match met de meeste darts dan ook weer verbroken gaat worden 😉  Game on !!!

Tja Geert Loyens stuurde zijn kat en werd vervangen door de Berlaarse Falon Sherock. Griet, de vrouw van, speelde dus in Geert zijn plaats en ze vond het zo leuk dat Geert meteen zijn kans verkeken heeft en  voor de resterende wedstrijden vervangen wordt door Griet! Dan nu enkele matchdetails erbij halen. Achter den toog stond Bert te supportoren dat de slechtste leg (zijnde 108 darts op dag 1) verbroken zou worden. Leg 1 werd begonnen en gewonnen door Sören in 79 darts met een uitworp op de dubbel 3. Niet de gemakkelijkste maar hij kwam telkens zeer close en plots zat hij er dus in. Leg 2 ging in een mooie 62 darts naar Griet met een geweldige dubbel 5 uitworp. Ook hier gingen beide spelers weer mooi gelijk op en werd alles beslist in de dubbels. Dan de 3de leg, weer Sören die mocht starten en het uiteindelijk ook afmaakte. Achter den toog was er iemand content want het meeste aantal darts werd wel degelijk verbroken en hij speelde de dubbel 1 uit na 115 darts. Ik vermoed dat dit record in deze poule nog wel eens een keer kan sneuvelen, al moeten jullie er alles aan doen om het tegendeel te bewijzen hé mannen (en vrouw).  

Dat elke match en leg gespeeld moet worden bewijst de laatste en beslissende leg, ofwel wordt het 3 – 1 voor Sören ofwel komt iedereen in deze poule op een gelijke stand en wordt het dus 2 – 2 …. Na 48 darts lukt het Griet om de dubbel 18 uit te gooien. Ze stond op 40 en gooide de eerste pijl in de 4 om 36 over te laten, 2de darts ging er net naast en de derde en laatste darts vloog er mooi in. Hiermee staat ze meteen ook gedeeld bovenaan bij de hoogste checkout score. Er zijn in elke andere poule al mindere legs geweest dan deze 48 pijlen, wat bewijst dat iedereen tegen iedereen voeg of laat normaal wel eens een kans krijgt om het af te maken. 

Iedereen heeft ondertussen dus 1 maal gespeeld. Volgende week is het terug de beurt aan Jan en Matthias Smet, Toon Augustijnen, Warre Boullart, Geert Van den Bulck en Caro Augustijnen. 

PS Joran, jouw match tegen Caro is dus voor een latere datum!

De derde wedstrijddag ging van start. De 2 grote onbekende factoren kwamen tegen  iets voor 22u zaal polido binnen gewandeld en genoten nog even mee van onze muzikale deunen. Vandaag konden er 3 wedstrijden afgewerkt worden, omdat we ervan uit gingen dat er minder gesukkeld ging worden op de dubbels vandaag, viel dat even tegen seg !!! 

We begonnen meteen met de match die er eigenlijk als reservematch op stond. Joran tegen Geert. Tijdens de repetitie probeerde Joran op een overtuigende manier Geert al een beetje gek te maken, maar tijdens de match kroop Geert in Joran’s hoofd om er niet meer uit los te komen. Het werd een overtuigende 3 – 0 zege voor Geert. De eerste leg werd binnen gehaald met 59 darts. Na 23 darts vond Geert eindelijk zijn madhouse. (een nummer dat vandaag nog gaat vallen) De 13 pijlen op de dubbel 1 waren voor Joran niet genoeg om het af te maken. Dit was zijn kans deze match om een leg van Geert af te snoepen. In leg 2 krijgt hij geen enkele pijl meer op de dubbel leg 3 had hij weer een kans. Hij begon nochtans wel zeer sterk aan de legs (een gemiddelde van 46.44 met de eerste 9 darts waar Geert maar een getal van 26.22 tegen over plaatste) Geert zorgde in leg 2 met 33 pijlen voor de finish en met 47 de laatste. Die 2de leg komt dus in de buurt om ook tegen de topspelers van de andere poules te kunnen winnen. 

Volgende week tegen Patricia krijgt Joran meteen een herkansing en spelen beide spelers voor hun eerste punten. Nu staan Geert en Caro helemaal bovenaan in deze poule. 

De 2de match ging dan tussen Tim en Mathias.  Een wedstrijd in poule 4 … 

Vooraf had Mathias (een neef van een klant/vriend van Jan A) zich al een beetje angst ingeboezemd omdat hij wist dat hij tegen een competitie speler uitkwam. We vertelden hem wel dat hij indien Tim zijn dubbels niet vond zeker een kans ging hebben. en zo geschiede in leg 2 van deze match waarna Mathias met 60 darts de match afmaakte met nen dubbele 1. Hij was eigenlijk op de dubbele 4 aan het smijten maar zijn 2de pijl kwam in de 6 waarna hij met 1 darts de madhouse raakte. Beide heren waren op die moment wel al een 8 beurten aan het proberen om de dubbel te raken. De andere legs gingen overtuigend naar Tim. In leg 1 speelde hij uit na 34 darts en liet Matthias op 91 achter. Leg 3 was zijn beste leg met 29 darts. Raar genoeg een leg dat er geen tonnetje werd gesmeten. (nvr Tonnetje = 100+ score)  en dan in leg 4 smeet hij uit na 33 darts. Hier haalde hij een mooie 140 en nadat Mathias een hele tijd aan het sukkelen was smeet hij plots toch nog een mooie 121 score. De gemiddelden dan van beide spelers: Tim op de eerste 9 darts 49.75 en algemeen gemiddelde van 38.38 met 3 ton+ vs Mathias 38.50 first9 en 33.73 gemiddeld en 1 ton+.   

Mathias bleek een goede speler te zijn die het de andere personen in deze poule nog wel eens lastig zou kunnen maken. Als hij zijn dubbels vind en niet in een kramp schiet van de stress aan den ocky zoals vandaag af en toe het geval was tegen Tim. 

Bij match 3 van de dag wisten we vooraf wie er ging winnen. Jan ging sowieso aan het langste eind trekken. Enkel welke Jan was nog een vraagteken.

Eigenlijk deels een zelfde verhaal als in voorgaande match waarbij het verschil echter veel kleiner was en beide Jannen in elke leg wel minstens een darts naar den dubbel kregen. En deze werden steeds vrij snel afgemaakt. Voor Jan A was dat in leg 1 in 33, in leg 2 in 35 en in leg 4 in 34 darts. Leg 3 gingen we aan het sukkelen en vond Jan S de dubbel rarara 1 na 61 darts. Het was op zich een zeer evenwichtige wedstrijd en in deze poule is dan ook nog alles mogelijk.

Wees maar zeker dat Ivan het de beide Jannen nog knap lastig kan maken. Warre moet blijven geloven en voor die ene leg gaan die hij wel gaat kunnen nemen tegen één van hen, en wie weet als die eerste leg binnen is volgen er nog !!!

De gemiddelden. Augustijnen haalde 1 ton+ vs 3 voor Smetje. Qua scoring zat het reuzedicht bij elkaar: 36.36 vs 36.29. Het bewijs dat het een zeer close game was. De kans op een gelijk spel of winst voor Smetje was steeds aanwezig. In de eerste 9 darts behaald Smetje een zeer mooi gemiddelde van 55.67. enkel z’n dubbels lieten het dus afweten met 1 op 31. Den Augustijnen haalde ook maar 3 op 41 op zijn dubbels, maar dan voornamelijk door leg 3 waar hij 10 beurten nodig had om uiteindelijk de winst in die leg aan Smetje te laten.  

We danken alvast onze enige 2 externe spelers om ons te komen vervoegen. Hopelijk hebben ze het een beetje naar hun zin gehad (horen we wel via whatsApp dan) 

We kijken al uit naar speeldag 4 waarin Geert Loyens en Sören Biesemans als laatste aan de beurt komen in de eerste matchen van elke poule. Daarnaast staat ook de match Joran vs Patricia op het programma. Een match die voor beide spelers een must win moet worden nadat ze in de eerste match beide hun wedstrijd verloren met 3 – 0.

Poule 1:

13 oktober stonden Patricia en Caro tegen elkaar om de eerste match van de dag te spelen. Het beloofde vooraf een spannende strijd te worden tussen de 2 dames in de wedstrijd. Daar waar ze vorige week in de eerste leg nog 108 darts nodig hadden om uit te gooien deden onze dames het pakken beter met in de eerste leg uit te gooien na 69 darts. De 2 volgende legs wist Caro telkens de dubbel te vinden na 53 en 57 darts. De Bull wist Caro ook overtuigend te winnen, Patricia zat in de dubbel 3 en Caro raakte de roos mooi in het groene vlak. Scorend lagen beide dames in elkanders buurt met een gemiddelde van beide 25+ (inclusief het uitchecken hé mannen) en voor Patricia een gemiddelde van tegen de 40 voor de eerste 9 darts. In de 2de leg scoorde ze trouwens ook een mooie 96. Dus zeker niet slecht gespeelt van beide dames. De Strijd tussen de dames en Joran beloofd nog spannend te worden in deze groep. 

Mogelijk lukt het al om volgende week de match tussen Joran en Caro af te werken, of spelen Joran en Geert dan al tegen elkaar? Neem zeker jullie pijlen mee want de kans bestaat dat er volgende week voor de eerste keer 3 matchen worden afgewerkt. 

Poule 4:

De 2de match van 13 oktober was deze tussen een schaduwfavoriet Toon en Eddy. Eddy omschreef in onze whatsapp groep Toons als  “de kampioen van groot Beerzel en omliggende landen😩” Dus de sfeer  was meteen gezet. Eddy pakte uit met eigen pijlen van de rommelmarkt werd er gefluisterd met vintage flights. Hopelijk overleven deze krellen de hele competitie. Leg 1 maakte Toon het meteen af in 31 pijlen terwijl Eddy nog op 164 stond. In de 2de leg scoorde Toon zijn enige 100 score en maakte het af in 47 darts. In deze leg kreeg Eddy ook zijn enige 5 pijlen naar een dubbel. Maar hij verzaakte het om het af te maken. Leg 3 ging ook gelijk op maar wist Toon de dubbel te vinden na 43 darts. Met een gemiddelde van 15.79% bleef Toon onder z’n gemiddelde van de dubbels. Dus dat beloofd nog vor de volgende wedstrijden in deze poule. Qua grote onbekende zit Matthias in de groep, maar de match tussen Toon en Tim beloofd normaal een kaskraker te worden. Deze staat ergens in december gepland.  

 
Op 20 oktober speelt Mathias Smet (geen idee van het niveau) tegen de enige competitie speler Tim Janssens. Hopelijk staat dit garant voor een leuk potje darts. 

POULE 3:

Met Bert En Jo werd de aftrap gegeven van ons Darts tornooi. De eerste leg begon al super met maar liefst 105 voor Bert de mad house vond. In leg 2 ging het beter en scoorde Bert een mooie 104 en vond na 43 pijlen de de dubbel 16 om uit te gooien. Leg 3 ging na nu ook weer het nodige gestuggel op de dubbels naar Jo met ook nen dubbel 16 in 69 darts. De 4de leg bepaalde dat we een eerste gelijkspel kregen of niet. In deze set tekende Jo voor een mooie score van 125 en zorgde hij na 41 pijlen met dubbel 8 dat we het eerste gelijk spel konden optekenen in onze competitie. Het kan in deze poule nog alle kanten uitgaan. 

Volgende matchen op het programma: 27 oktober Jo tegen Geert en 10 november Geert tegen Sören.  

Poule 2:

De openingsmatch van poule 2 ging tussen Ivan en Warre. De eerste leg vonden geen van beide net zoals in de match tussen Bert en Jo de dubbel. Ivan smeet uiteindelijk na veel gesukkel de mad house uit na 82 pijlen. Tussendoor gooide hij ook de topscore van de speeldag met 129, zijn enige ton+ worp. Leg 2 ging een pak vlotter en nu vond Ivan wel de Tops finish al na 25 darts. Als hij dit niveau tegen de andere van de groep steeds haalt is hij kanshebber om poulewinnaar te worden op het einde van de eerste rit. Leg 3 werd uiteindelijk aangevangen en daar was het weer moeizamer. Deze vond Ivan na 63 darts uiteindelijk dan toch één van zijn favoriete uit shots, de dubbel 5. 
Het beloofd nog een mooie poule te worden met in deze poule één zeer grote onbekende factor, Jan Smet welke op 20 oktober in actie komt tegen Jan A. Hopelijk wordt het een boeiende en spannende match en hebben we geen 85 pijlen nodig om onze eerste leg uit te spelen. 

3 november speelt Warre tegen Jan S. 

MAILINGLIJST inschrijving mosselen

Schrijf je in op onze mailinglijst en krijg een GRATIS rijstpap tijdens onze MOsseLENHOEKkermis

INSCHRIJVEN

* indicates required
Kies welke attentie je wilt ontvangen.

Intuit Mailchimp

Je kan je altijd afmelden van de mailinglijst. 

Jaarlijks verzenden we een 4-tal aankondigingen van onze activiteiten zoals onze mosselen, wafelverkoop en natuurlijk ook onze jaarlijkse concerten. 

Schrijf je in en blijf op de hoogte van onze activiteiten. 

Uitslag zoektocht 2022

ZOEKTOCHT 2022 oplossingen

In eerste instantie hopen we dat jullie genoten hebben van onze fotozoektocht en volgend jaar opnieuw zouden deelnemen als we in de zomermaanden met weer een nieuwe originele tocht uit gaan pakken.

Een groot deel van jullie had alles juist. Maar velen maakten alsnog een kleine fout (zoals Bpost te schrijven in plaats van Bpost Bank, duidelijk ander logo helaas voor die het fout hadden.) 

 

De winnaars zijn ondertussen bekend en werden uitgenodigd in ons lokaal. 

 

Iedereen bedankt voor deelname en mogelijk tot volgend jaar. Hou deze website of onze social media kanalen in de gaten. Normaal starten we van begin juli tot midden september. Meer info volgt van zodra bekend. 

Doneren

Help onze fanfare groeien

Wil je onze fanfare steunen?
Dan kan je via deze pagina een donatie aanmaken.
Je bepaalt zelf het bedrag wat je wilt doneren.

Bedrag

AlpenFever

AlpenFever in concert

Dit jaar blaast onze fanfare maar liefst 160 kaarsjes uit. Om dit jubileum niet onopgemerkt te laten voorbijgaan, planden we tal van activiteiten. Corona gooide echter roet in het eten. Ondanks dat we jullie nog geen eigen muzikaal programma kunnen voorschotelen, nodigen we jullie wel uit om er samen met ons alsnog een feestelijk najaar van te maken.

Starten doen we op zaterdag 11 september 2021 met AlpenFever in concert. Dit optreden vindt plaats in de parochiezaal van Putte. De deuren zullen openen omstreeks 19u00 en de AlpenFever broers (www.alpenfever.be) starten hun optreden omstreeks 20u30. Goed voor 3 uur LIVE muziek helemaal in Oostenrijkse sfeer.

De inkomprijs bedraagt € 15.00 en hierin is naast het optreden bij het binnenkomen ook een proevertje voorzien van ons eigen gebrouwen feestbier ‘Beer van Balder’. Volledig vrijblijvend is er ook nog een snack-mogelijkheid voorzien tijdens de avond (niet inbegrepen in de inkomprijs).

Kaarten zijn verkrijgbaar via onze website of via e-mail aan Ludo Van der Auwera, lu.vanderauwera@telenet.be. Samen met Ludo zorgen wij ervoor dat iedereen gerust is van een goede plek, in lijn met eventueel nog geldende covid-maatregelen. heb je nog vragen aarzel niet om contact op te nemen met Ludo of met onze fanfare via fanfare@ceciliaberlaar.be of door het contactformulier in te vullen. 

De inkomkaarten worden klaargelegd aan de kassa. Ontvang je ze liever per post? Dat kan, maar dan komen er € 2.50 verzendkosten bij. 

Disclaimer: Er kunnen maximaal 250 personen in de zaal. Echter volgens de nieuwe covid maatregelen mogen we het evenement zonder beperkingen laten doorgaan bij een bezoekersaantal van 200. Dit wordt dan ook het maximale aantal dat kan deelnemen aan AlpenFever in concert op 11 september.

Dank jullie wel

Na onze geslaagde wafelverkoop ....

Zeggen we jullie, dank jullie wel.

Het is niet de eerste video die we de afgelopen tijd hebben opgenomen….

 

Kijk hieronder ook even mee hoe we aan de slag gingen in de brouwerij om eerst onzen BEER te brouwen en in een later stadium onze BEERvan Balder te gaan bottelen. 

BEER van Balder

VOORBEREIDING

Onze fanfare bestaat in 2021 al 160 jaar. Nu zijn decenniumvieringen steeds iets speciaal en worden deze extra in de kijker gezet. 10 jaar geleden hadden we nog een aangekochte feestwijn welke we rechtstreeks aankochten bij een wijnboer uit de moezel en waar we onze eigen labels op kleefden. Voor het 160 jarig bestaan mocht er ook weer een feestdrank op het toneel verschijnen. Maar deze keer rijpten de plannen om een feestbier te maken.

Op zoek naar een brouwer!

Onze werkgroep 2021 nam contact met verschillende brouwerijen uit de streek en kwam uiteindelijk in Beerzel terecht bij ‘t Hofbrouwerijke. Dat we daar zelf mee konden gaan brouwen en bottelen sprak enkele van onze bestuurs- en werkgroepleden wel aan. De nodige afspraken werden gemaakt en we gingen een eerste keer op plaatsbezoek op 13 juni om te bepalen welke smaak we wilden creëren.

Tasting en beslissingen nemen.

We waren met 6 personen om te gaan proeven. Iedereen had zijn eigen favoriete biertje bij om te tonen aan Jef Goetelen van ‘t Hofbrouwerijke. Uiteindelijk bleven deze flessen gewoon gesloten en startten we onze zoektocht in de biertjes van Jef. We begonnen met een Hoftrol, Hofnar om ook te proeven van de Hop a Billy… Ondertussen passeerden ook de Bosprotter de revue. Deze viel bij velen wel in de smaak. Een experimenteel biertje met rozemarijn werd ook lekker bevonden, maar té uitgesproken en niet geschikt voor het brede publiek. Een ander nog meer uitdagend biertje met yoghurt was meer voor de geuzedrinkers onder ons, maar dus ook weer niet voor het brede publiek. Jef wilde het echter wel eens laten proeven. Besluiten deden we met de Hofelf. Ook dat bier viel zeer goed in de smaak en Patricia besloot: “als we deze nu eens samenkappen met die Bosprotter?” Zo gezegd zo gedaan, het resultaat is uiteindelijk onze eigen BEER van Balder geworden. Het smaakpalet bevindt zich tussen de Boself en de Bosprotter, resulterend in een bier met een eigen uniek karakter.

logo nen beer

NEN beer of DEN beer van Balder …

Soms zijn er discussies en soms zijn er discussies… Zo ook over de naam van ons feestbier. Tijdens het proeven werd geopperd om ons biertje “NEN Beer van Balder” te noemen (omdat aan de toog “nog nen Beer” bestellen net toch dat beetje lekkerder bekt). Vandaar dus dat we aan de slag gingen met een logo ontwerp met het voorvoegsel NEN.

Het was echter nog niet voor iedereen uitgemaakt of het ‘nen’ moest worden en zo laaide de discussie tussen NEN en DEN hoog op. Koppig als onze ontwerper is, bleef hij bij z’n gedacht en lanceerde de vraag op de sociale media. Ook daar ging de discussie verder met uitgesproken voorstanders van het ene en van het andere, tot er op één van die polls werd geopperd: waarom niet gewoon BEER van Balder? Dat idee konden we wel smaken en de discussie verstomde in het niets. Na de keuze van het bier werd op deze manier ook de naam een feit: “BEER van Balder“.

BROUWEN

22 augustus gingen we brouwen.

Een gelegenheidsbrouwer aan het woord:

Zoals gezegd, werd er besloten om niet zomaar een bier te laten brouwen, neen, de brouwerij 't Hofbrouwerijke in Beerzel gaf ons ook de optie om het bier ZELF mee te brouwen en te bottelen. Niet zozeer om de kostprijs te drukken, het was vooral dé kans om eens zelf een paar dagen mee te draaien in een micro-brouwerij. En achteraf zouden we fier kunnen verkondigen dat we het biertje mee hebben gemaakt, met eigen bloed, zweet, tranen, plezier en muziek... en hop en water uiteraard.

Zaterdag 22 augustus. Om 8u 's morgens spraken we met z'n vieren af in Beerzel. De gelegenheidsbrouwers zouden worden: Patricia, Tim, Geert L. en Ivan. Na een deskundige uitleg door Jef (de eigenaar van 't Hofbrouwerijke) over het verloop van de dag, togen we naar de kelder, alwaar we gingen graan malen. Na ettelijke zakken door de mangel te hebben gedraaid (de inhoud, niet de zakken uiteraard), konden ze terug de lift op naar het gelijkvloers, waar we die dag de meeste tijd zouden doorbrengen.

Bier brouwen is een dorstig proces en het was best een warme dag. De meesten konden echter de verleiding weerstaan en dronken braafjes water tijdens het harde werk. Er werden stookketels gevuld, er werd hop in stukjes gemept (met wel HEEL doorslaggevende argumenten, want zo'n blok hop is zo hard als steen), er werd een geheime receptuur van kruiden toegevoegd en er werd schoongemaakt. Daar waren we alles bij elkaar toch een kleine dag zoet mee. Het allerbelangrijkste in een brouwerij lijkt wel schoonmaken (zie de foto's); liters water werden gebruikt om de ketels perfect proper te krijgen, zodat we ook een proper biertje zouden krijgen.

Na al het werken, was het dan tijd om nog eens een biertje te proeven. Moe maar voldaan keken we naar ons werk, dat nu een kleine maand zou moeten rijpen...

DRUKWERK

Ons BEER etiket

Nu het bier aan het rijpen is bij Jef konden wij aan de slag gaan met het ontwerpen van het drukwerk en promomateriaal. Het logo was ondertussen aangepast en de etiketten kregen vorm. Hier en daar een kleine aanpassing om uiteindelijk tot een lekker stoer bieretiket te komen. Maar het bleef niet enkel bij de etiketten…

Naast het etiket gingen we ook volop aan het ontwerpen voor een eigen bierviltje. Vermits de prijs van een viltje, of je het nu enkel- of dubbelzijdig laat bedrukken hetzelfde blijft, besloten we al vrij snel om op de achterzijde ons feestprogramma te plaatsen. Zo staat er meteen reclame op voor ons feestjaar 2021. Op de voorzijde staat naast onze ondertussen vertrouwde BEER ook nog een QR code. Deze code brengt je rechtstreeks naar onze BEERwinkel hier op deze website. Met een oplage van 20.000 viltjes hopen we ruim toe te komen. Buiten dat we de BEER zelf gaan serveren tijdens onze evenementen, gaan we ook verschillende horeca-uitbaters vragen om ons BEERtje aan te bieden. Zij krijgen dan ook deze bierviltjes om te gebruiken in hun zaak.

BEER van balder glas

Bier drink je uit een glas en via onze secretaris die zelf glazen kan graveren was de keuze om door hem de bierglazen te laten graveren snel gemaakt. Deze glazen bieden we ook weer aan de horeca aan. Ook jullie kunnen echter een glas aankopen. Dit kan gewoon los of via de aanschaf van één van onze geschenkpakketten.

En nog was het creatieve brein niet uitgewerkt … Naast de etiketten, de bierviltjes en de glazen gingen we ook voor toogmatten. Deze werden gesponsord door ‘t Hofbrouwerijke en JAZER laserwerken. Ook deze zijn in de eerste plaats bedoeld om te gebruiken in de horeca. Maar we bieden deze voor de échte verzamelaars ook te koop aan in onze webwinkel.

VERPAKKING

Voor de verpakking was het ook best een zoektocht. Via Jef konden we echter clips aankopen voor 4 en 6 flesjes welke gewoon op de flesjes worden geslagen. Voor de geschenkverpakking kochten we dan weer geschenkdozen aan om een glas met respectievelijk 2 of 4 flesjes te kunnen verpakken. Voor beide verpakkingen hadden we nog een extra etiket nodig om de verpakking verder te personaliseren. Dit was een kolfje naar de hand van onze secretaris Jan.

Naast onze gewone clips en de geschenkverpakkingen hebben we ook een XXL-pakket ontwikkeld. Hiervoor gaan we een verpakking vullen met 1 six pack, 2 glazen en speciaal voor dit feestpakket een gepersonaliseerde flesopener van onze BEER van Balder. Deze flesopener was in eerste instantie enkel verkrijgbaar in dit XXL-pakket. Maar ook in onze feestverpakking is deze opgenomen, hierover later meer … 

BOTTELEN

19 september gingen we bottelen.

Omdat beelden meer zeggen dan 1000 woorden nemen we je even mee in het bottelproces aan de hand van een promofilmpje dat we ook op YouTube hebben gezet.

Naast de bewegende beelden werden er ook best wel wat foto’s genomen. Zo werden ook de productfoto’s in onze webwinkel tijdens het bottelen genomen. Kijken jullie even mee naar deze sfeerfoto’s?

Nog even rijpen en dan...

… proeven natuurlijk! Het grote lanceermoment voor onze BEER van Balder kwam er op 3 en 4 oktober 2020, tijdens de MOsseLENHOEK KERMIS van onze fanfare. We hadden naast de flesjes ook enkele vaatjes gevuld en deze waren al helemaal klaar tegen het mosselweekend. Iedereen die mosselen bestelde en deze kwam afhalen, werd getrakteerd op een proefglaasje van ons BEERtje. En we moeten zeggen, de reacties waren allemaal zeer lovend. Na dit officiële startschot kan de echte verkoop beginnen.

Enkele van onze brouwers hebben vrij goede contacten in de Lierse en Nijlense cafés en gingen dan ook langs hun vaste plekken om te vragen of ook zij onze BEER op hun kaart willen zetten, eventueel op een wisselvaatje om te beginnen. Weldra gaan enkele van onze bestuursleden ook langs bij de Berlaarse horeca (zowel cafés als eetgelegenheden) met dezelfde vraag: ” willen jullie de BEER van Balder ook op de kaart zetten?” Naast deze Balderse, Lierse en Nijlense etablissementen wordt het bier ook als bier van de maand aangeboden door de Heikantse Bierliefhebbers. Op welk moment ons biertje in welk café beschikbaar is weten we nog niet. Wij hopen net als jullie dat dit snel gaat zijn. 

En het verhaal gaat verder ...

Nu ons biertje klaar is om volop gedronken te worden komen er steeds meer promoartikelen bij en feestpakketten en …

Ons assortiment artikelen breidt telkens een beetje uit. Oorspronkelijk hadden we enkel de gewone clips en de geschenkpakken met een extra glas in voorzien. De glazen waren al van in het begin op de planning. Na verloop van tijd plaatsen we ook onze Feestverpakking online welke wel in de huidige vorm in beperkte voorraad beschikbaar is door de unieke kurken onderzetters die erin zitten. Deze worden echte collector items. De zak waarin dit feestpakket in wordt ook verkocht op de site.

Onze hoodies welke we lieten maken voor onze brouwers worden weldra ook op onze website aangeboden.

En verder, en verder en ...

Ondertussen is ons feestjaar al begonnen en kunnen we jullie met trots melden dat er ondertussen al een 2de keer werd gebrouwen en we dus een nieuwe lading BEER van Balder ter beschikking hebben. De kans dat er in 2021 nog een 3de brouwsel gaat komen is zeer reëel. Van dit 2de brouwproces maakten we ook een film. PS abonneer op ons youtube kanaal om al onze nieuwe filmpjes te zien! 

Ons BEERtje verspreidt zich over heel Vlaanderen

Het kan raar lopen in BEERland. Daar we aanvankelijk in eigen streek verschillende drankenhandels aanschreven om ons Balders biertje ook te verkopen en dit vrij succesvol beantwoord werd keken we verder. Mede dankzij een goede commentaar van een vertegenwoordiger van een grotere brouwerij die ons BEERtje proefde wisten we dat we iets in handen hadden dat door het brede publiek wel gesmaakt kon worden. (lees zijn beoordeling bij de reacties van onze klanten dixit John Barrez) 

Ondertussen was één van onze brouwers actief in de Facebookgroep “Straffe Streekbieren” en op die manier werd er alvast een beetje extra reclame gemaakt voor ons BEERtje. Nadat hij ook Jan uitnodigde, de man achter alle drukwerk, ging de bal pas echt aan het rollen. Hij stelde de vraag welke drankenhandels onze BEER wilden verkopen, en op die manier veranderde onze tactiek. We moesten niet langer zelf de handelaars aanschrijven, maar de handelaars spraken ons aan of ze ook enkele dozen konden hebben … Resultaat: sinds medio januari zijn we in elke Vlaamse provincie te koop… van Ingelmunster tegen Kortrijk tot Kinrooi in Limburg. 

Onderaan deze pagina vinden jullie een overzicht van alle verkooppunten. Deze lijst hebben we ondertussen ook al op een aparte pagina staan >> verkooppunten.   

Ondertussen zitten Jan en Ivan ook nog in enkele andere facebookgroepen en blijven ze reclame maken voor BEER van Balder. 

Zo is er de groep Vlaamse bierliefhebbers die op enkele weken tijd 2000 leden wisten te bereiken. Ondertussen zitten ze al aan ruim 3000, en het 3000ste lid kreeg dan ook een groot BEER van Balder geschenkpakket aangeboden! Zo bereiken we meteen 3000+ bierliefhebbers.

Ook de eerder genoemde ‘Straffe Streekbieren’-groep zit ondertussen al over de 10K leden over heel Vlaanderen. Een enorm bereik dus, en beiden zijn zeer actieve groepen waar dagelijks in gepost wordt. Zo nu en dan dus ook foto’s van BEER van Balder, en het leuke is: niet enkel door ons, maar ook door liefhebbers van ons prille biertje. 

3.4/5

Doordat ons biertje wel al gedronken en geproefd is krijgen we ook wel wat reacties losgeweekt van onze klanten … Lees hieronder alvast wat deze klanten van ons BEERtje vinden. 

VERKOOPPUNTEN

Klik op de naam van de handelaar en ga meteen verder naar de website. 

Uiteraard kan je tijdens al onze evenementen ook van de BEER van Balder drinken.

Krijg je er niet genoeg van? Dan kan je ook meteen HIER een hele doos aankopen van 24 flesjes, zo kom je net dat beetje langer toe. Al gaat het biertje van 7.2% ALC wel heel vlotjes binnen en ga snel toe zijn aan een nieuwe doos. 

CORONA updates

Coronavirus: UPDATE

28 augustus 2020

Onze repetities worden terug hervat vanaf nu vrijdag. Net zoals bij de vorige herstart is vooraf inschrijven ook nu weer verplicht. Onze muzikanten krijgen wekelijks een mail met een link naar deze inschrijving. Door alle geldende maatregelen kunnen we slechts 18 blazers, 4 slagwerkers en onze dirigente toestaan op de repetities. Tijdens de repetitie gelden de nodige maatregelen zoals mondmasker opzetten, afstand houden, handen ontsmetten … 

24 juli 2020

Beste muzikanten,

Gezien de recente berichtgeving omtrent het toenemend aantal Covid-19 besmettingen, heeft het bestuur bijkomende informatie en adviezen verzameld uit verschillende bronnen (andere korpsen, viroloog, gemeente Berlaar,…). 

Ondanks de strikte maatregelen die gehanteerd worden bij de heropstart van onze repetities (2 meter afstand, mondmasker,…) en de ongewijzigde adviezen vanuit de Nationale Veiligheidsraad, lijkt (gezien de huidige omstandigheden) het nemen van het risico op besmetting als gevolg van het bespelen van een blaasinstrument opnieuw niet langer verantwoord. Om deze reden werd intern beslist om de repetities opnieuw voor onbepaalde tijd op te schorten, met onmiddellijke ingang. Dit betekent dat de geplande repetitie van vanavond ook NIET zal doorgaan. 

We betreuren de beslissing om onze vereniging opnieuw op pauze te zetten, al zeker voor de ganse zomerperiode, en beseffen dat we hiermee strenger optreden dan wettelijk voorgeschreven. Het lijkt ons echter op dit moment de meest verantwoorde beslissing. Alvast bedankt voor jullie begrip.

Zodra er meer nieuws is, houden we jullie verder per emailop de hoogte.

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar.

Namens het voltallige bestuur.

mei 2020

In lijn met de richtlijnen van de federale overheid en de gemeente Berlaar heeft het bestuur beslist om al onze activiteiten én repetities tot en met 30 juni 2020 stil te leggen. Na een videovergadering heeft het bestuur beslist dat zowel het muziekkamp als het lenteconcert niet zullen plaatsvinden. 

Het muziekkamp zal verschoven worden naar 2021 (datum nog te bepalen). Het lenteconcert zal dit jaar opgevangen worden door het herfstconcert. Het herfstconcert zal plaatsvinden op zaterdag 14 en zondag 15/11/2020 in zaal Berkenhof. Noteer deze data alvast in uw agenda want het zal het startschot zijn van ons feestjaar 2021!

Wij houden jullie regelmatig op de hoogte. Respecteer de richtlijnen van het nationaal crisiscentrum en we hopen jullie snel weer te zien!

mosselen

mossleen banner

MOsseLENHOEK KERMIS 2023

De mosselen beloven ook dit jaar weer superlekker te worden en zullen, zoals jullie dat gewoon zijn, met zeer veel liefde bereid worden, van het extra proper maken van de mosseltjes, tot het vullen van de potten en in laatste fase het koken. Nadien komt die overheerlijke pot bij jullie op de tafel en kunnen jullie genieten! 

Dat we er werk van maken om kwaliteit te voorzien komt ook in uiting in andere zaken, zo bereiden we onze lekkere mosselsaus volledig zelf net zoals onze rijstpap en de verse ajuinsaus voor bij de haring te serveren. Alles om er voor de zorgen dat jullie jaar na jaar zouden terugkomen.  

We kijken er al naar uit om jullie op zaterdag 30 september of zondag 1 oktober te verwelkomen in ons lokaal, zaal Polido. Zaterdag beginnen we nu ook al omstreeks 12u00 net zoals op zondag. Ook dit jaar hebben we een vegetarische burger op het menu staan. 

Willen jullie rustig eten, doorgaans is in de namiddag tussen 14u en 16u30 een rustige periode om te komen eten. De andere periodes wordt het hopelijk super hectisch en druk, maar voor zo’n lekkere pot mosselen wil je wel even wachten hé 😀  

Tot het eerste weekend van de eerste zondag van oktober, tot op onze MOsseLENHOEK KERMIS !!!

PS: Ook dit jaar werken we terug zoals vroeger, zonder reservaties. Take-away is nog steeds mogelijk maar ook zoals vroeger, gewoon ter plekke bestellen, even wachten en je potje meenemen. (Een draagtas of box is dan wel handig natuurlijk) Wij hebben nog aluminium potjes ter beschikking voor je mosseltjes in te doen.

PRIJSLIJST MOsseLENHOEK KERMIS 2022

Mosselen


met friet of brood
23
00
 • portie van +/- 1.2 kg
Populair

Halve portie Mosselen

met friet of brood
17
50
 • portie van +/- 0.8 kg

Vol-au-vent

met friet of brood
15
00
 • lekker alternatief voor de mensen die geen mosselen lusten
Topper

Stoofvlees

met friet of brood
15
00
 • lekker alternatief voor wie geen mosseltjes lust.

Curryworst

met friet of brood
6
00
 • extra curryworst € 2.00
 • met mayo en ketchup
Kids

VEGGIEburger

met friet of brood
8
00
 • het vegetarische alternatief
NIEUW

Haring

met friet of brood
8
00
 • met vers zelfgemaakte ajuinsaus

Dame Blanche

met of zonder slagroom
5
00
 • extra slagroom + € 1.50
 • met chololadesaus
 • 3 bollen

Kinderijsje

met of zonder slagroom
3
50
 • extra slagroom + € 1.50
 • met discobolletjes
 • 2 bollen

Rijstpap

versgemaakt
4
00
 • extra slagroom + € 1.50
 • met bruine suiker