DARTSKAMPIOEN vande FANFARE

OVERZICHT POULES 1ste RONDE

POULE 1POULE 3
APatricia BusschotsABert Vanderhoeft
BJoran VanderhoeftBJo Boullart
CCaro AugustijnenCGeert Loyens
DGeert Van den BulckDSören Biesemans
POULE 2 POULE 4
AIvan Op de BeeckAToon Augustijnen
BWarre BoullartBEddy Serneels
CJan AugustijnenCTim Janssens
DJan SmetDMathias Smet

UITSLAGEN POULES

Voor de wedstrijd beloofde het een spannende strijd te worden. Beide dartsers geloofden vol in hun kansen. Joran had het goede, mwoa we zien wel, kga toch winnen voor aanvang en Patricia had naar eigen zeggen (we geloven haar op haar woord, Tim was getuige) daags voordoen de pannen van het dak. Zelfs zo dat ze haar eerste match tegen Tim met 3 – 0 gewonnen was. Het vertrouwen was er dus zeker … 

Echter de realiteit was toch een beetje anders was al snel duidelijk. Net zoals een week vroeger een andere kandidaat helemaal niet thuis gaf was het nu Patricia waar het voor geen meter liep. En we moeten zeggen Joran zijn dubbels zaten er telkens vrij snel in. 3 dubbels op 18 pijlen is 1 op 6. Daar win je matchen mee … Eertse leg gooide hij uit (D20) in 43 pijlen. Meteen ook zijn beste eg. nadien had hij 45 en 49 darts nodig om de dubbel te vinden. En Patricia kreeg helemaal op het einde van de 3de leg ook haar kans op de dubbel. Ze stond op 59 en gooide de eerste pijl mooi in de 19 om op tops over te blijven, eerste pijl er net boven, 2de pijl in de 1 … pijltje later gooide Joran wederom uit. Die 2 laatste pijlen waren meteen ook haar laatste pijlen. 

In poule 1 is het al vrij duidelijk. Geert gaat sowieso door naar de winnaarspoule – Patricia naar de verliezerspoule. Voor de 2de plaats (en ticket voor winnaarspoule) is het nog spannend. Die strijd wordt beslecht in een rechtstreeks duel tussen Caro en Joran op 8 december. 

Volgende week 1 december gaan we wat korter repeteren en wat meer pijltjes gooien. PS er mogen ook andere mensen aan de PC gaan staan om de punten in te geven.

Volgende matchen staan er op het programma (normaal vanaf  21u. Al hangt dat af van de opkomst van de muzikanten. Als er echt veel te weinig volk is om te blazen beginnen we mogelijk al ietsjes vroeger !!! )

* Jo vs Sören

* Eddy vs Matthias

* Bert vs Griet

* Tim vs Toon

* Jan A vs Warre

* Jan S vs Ivan 

Normaal moeten we wel voor 24u klaar geraken als we om 21u kunnen beginnen. 

 

Wat een topper moest worden van het tornooi werd een kleine teleurstelling. Geen supporters meer buiten enkele bestuursleden, Geert vdb en Toon. De andere match tussen Tim en Toon ging niet door omdat Tim niet wilde spelen vandaag. Het had nog perfect gelukt maar hij wilde niet. In feite forfait score en dus 3 – 0 voor Toon, maar dat zou niet eerlijk zijn tegenover de andere spelers in groep 4. 

 

De match tussen Ivan en mezelf dan maar … 

Leg 1 beide abominabel slecht, score gemiddeld van nog geen 25 denk ik en pas na 40 pijlen op de dubbel de dubbel 1 gevonden door Ivan (101 darts om uit te gooien !!!) . Dat beloofde voor de verderzetting van deze partij. Leg 2 ging gelukkig al iets beter. Toen hadden we maar 53 darts nodig om uiteindelijk de dubbel te vinden. Wederom door ivan en in de 3de leg ging het nog beter en werd er uitgegooid door opnieuw Ivan in 34 darts. Eindelijk een leg zoals ze allemaal hadden moeten geweest zijn. 

Met een gemiddelde scorings% van 23.9 en 21.5 mogen geen van beide spelers tevreden zijn. De NONmatch van het tornooi. Hopelijk herpakken beide spelers zich tegen de volgende match. Het feit dat Jan die dag vroeger van zijn werk naar huis ging door ziekte mag niet als excuus gezien worden, hij was trouwens goed genoeg om te repeteren en te vergaderen, dan had dit ook maar goed moeten komen … Niet dus helaas.  

 

Volgende week normaal 3 matchen op het programma. Matthias tegen Eddy zal de opener worden om dan Ivan tegen Jan S te laten gooien als er nog tijd over is. De match tussen Patricia en Joran gaat mogelijk uitgesteld worden naar een latere datum. Aangezien het volgende week ook onze generale repetitie is en er dus iets langer kan worden door gerepeteerd !!! 

 

Mss een optie om de repetitie van 1 december in te korten en dan al enkele inhaalmatchen te plannen. Als we om 21 kunnen starten dan kan er een match of 5 worden afgewerkt normaal. 

Vandaag enkel matchen van poule 3 op het programma. De eerste match tussen Jo en Griet beloofde een spannende match te worden. Alle voorgaande matchen uit de poule eindigden steevast op een gelijkspel. Benieuwd wie vandaag met de overwinning ging lopen.  In leg 1 vond Griet als eerste de checkout en leg 2 ging vlotjes naar Jo. Er zat dus weer een gelijkspel in de lucht. Leg 3 ging terug naar Griet waar ze op een wederom zeer vreemde manier 39 uitgooide met haar 3de pijl. Leg 4 ging mooi gelijk op maar ook nu vond Griet weer de einddubbel en won zo al bij al overtuigend van Jo. 

De volgende match op het programma was Sören tegen Bert. Benieuwd wie van beide heren nu het laken naar zich toe zou trekken. De eerste 2 legs kwamen beide heren steevast uit op de dubbele 1, waar kennen we dat nog van ??? A ja vorige week de madhouse game. Bert trok in beide gevallen aan het langste eind en in de derde leg maakte hij het uiteindelijk af met de D16. Zijn hoogste eindscore van het tornooi, wat mogelijk nog een doorslag kan geven in deze poule. Griet en Bert staan de volgende keer tegen elkaar en maken onderling dus uit wie de poule gaat winnen. Als we naar het aantal gewonnen en verloren legs kijken is Bert momenteel aan de leiding. Al kunnen Sören of Jo ook nog naar de winnaars poule, maar dan winnen ze best met 3 legs tegen 0 om een kleine kans te behouden, spelen zij gelijk tegen elkaar zijn de 3de en de 4de plaats ook al bekend in de poule … De strijd om de winst is dus open. Benieuwd wie het gaat halen. 

 

Volgende week staan er 2 clashes op het programma, mogelijk kan er ook al een derde wedstrijd afgewerkt worden dan? Maar Ivan neemt het volgende week op tegen Jan A en Tim mag het opnemen tegen Toon. Zeker de moeite dus om te komen kijken wie er die matchen gaat winnen, of dat ze beide mogelijk eindigen op een draw. Beide poules zijn alvast razend spannend en er gaan van beide poules zeker 1 goede speler naar de verliespoule. Wie is nog een groot

Vandaag programmeerden we terug 3 matchen, al was dat nadien gezien mss niet zo een zeer goed idee. Later meer hierover.

 De eerste match van de dag ging tussen Warre en Jan Smet. Beide konden voor hun eerste overwinning gaan in dit tornooi en dat kon je merken aan het niveau en de stress van beide spelers. Warre begon sterk aan de wedstrijd en won de eerste leg overtuigend met 39 darts en een uitworp van 29. Meteen de leg met het minste aantal darts in deze partij. Ook in de volgende legs kreeg Warre zijn kans om een gelijkspel uit de brand te slepen. Jan vond echter 2 legs na elkaar de dubbele 1 om uit te gooien en de laatste beslissende leg trok hij het laken helemaal naar zich toe met een uitworp op 32. Meteen zijn beste resultaat dit tornooi.  na 3 eerde legs op de madhouse. Al bij al was het een zeer evenwichtige partij waarbij ook Warre zijn kansen kreeg en het evengoed 2 – 2 had kunnen worden. Volgende keer meer geluk Warre in je laatste match tegen de andere Jan (Al moet je het niet TE goed doen dan hé 😉 ) 

Match 2 tussen Caro en Geert is er eentje die in de geschiedenisboeken gaat komen van dit tornooi. Met bijna 100 darts door beide spelers op de madhouse is dit vanaf nu de madhouse game. Volgende keer laten we als Caro tegen Geert speelt ze meteen gewoon beginnen op 2, het hele voorspel vooraf is eigenlijk overbodig. Elke leg werd beslist op een uitworp van 2 en beide spelers stonden ook in elke leg op hetzelfde getal … Om er helemaal gek van te worden dus. Geert had het geluk aan zijn zijde en vond telkens na zeer veel moeite en zeer veel darts (beste 60 slechtste 80) de dubbel 1. Een match waarbij de uitslag van 0 – 3 eigenlijk niet het behaalde spel weerspiegelde en waarbij ze beide aan het langste eind hadden kunnen trekken. De pendel sloeg vandaag door naar Geert. Met een checkout gemiddelde van 4.23 % ofwel 3 darts op 71 kansen gaat Geert het niet halen tegen de andere favorieten denken we. Al is elke partij anders en hij niet telkens op die verdomde 2 gaat uitkomen. Allez dat denken we toch. 

Match 3 de clash ter titanen van deze speeldag tussen Mathias en Toon. Beide spelers wisten niet wat ze van elkaar moesten verwachten. Mathias horde al veel lovende verhalen over Toon de vorige speeldag dat hij actief was en was er dus niet helemaal gerust in. Toon van zijn kant verzekerde dat hij zonder stress aan de oche stond. Waarbij in de voorgaande match enkel Warre minder als 40 darts nodig   had om te finishen gingen beide heren geen enkele keer boven de 40 darts om de leg te besluiten. Een eerste leg ging gelijk op en werd na 40 darts gewonnen door Mathias met een eindscore van 28. Toon had op die moment al 7 beurten de kans gehad om uit te checken. Leg 2 ging mooi gelijk op waarbij Mathias na 27 pijlen op tops stond en Toon met zijn 27ste darts de tops net miste en op 39 uitkwam. Pijl 28 bleek de goeie voor Mathias en hij haalde deze leg dan ook knap binnen in 28 darts. De derde leg ging ook weer tot op het einde gelijk op en na 30 darts stond het 60 – 98 in het voordeel van Mathias die zich met een mooie 140 op een goede uitworp zette. Dat was echter zonder Toon gerekend die zijn eerste  darts mooi in de T20 plande om dan nog 2 kansen te krijgen op de D19. De 2de darts bleek de goeie en na 33 darts voltooide hij een zeer mooie 98 check-out. Meteen de hoogste van het tornooi en momenteel dus goed voor de prijs in deze categorie. Wie gaat deze hoogste check-out verbreken dit tornooi? De tussenstand 2 – 1 in het voordeel van Mathias. Het hoogst haalbare voor Toon was een gelijkspel en na 34 darts was dat uiteindelijk ook wat hij klaarspeelde, de kleine voorsprong in deze leg bleek voldoende en hij gooide de D8 met 1 darts mooi uit. 

Het beloofd in deze groep nog een spannende strijd te worden en de match tussen Tim en Toon gaat allesbepalend zijn om te weten wie doorgaat naar de winnaarspoule en wie op de 3de plaatst strand. Al moeten we onzen Eddy ook niet onderschatten en gaat ook hij nog straffe dingen tonen binnen enkele weken. 

 

Volgende speeldag is het er eentje volledig aan de spelers van Poule 3.

Jo tegen Griet en Bert tegen Sören. benieuwd of de match met de meeste darts dan ook weer verbroken gaat worden 😉  Game on !!!

Tja Geert Loyens stuurde zijn kat en werd vervangen door de Berlaarse Falon Sherock. Griet, de vrouw van, speelde dus in Geert zijn plaats en ze vond het zo leuk dat Geert meteen zijn kans verkeken heeft en  voor de resterende wedstrijden vervangen wordt door Griet! Dan nu enkele matchdetails erbij halen. Achter den toog stond Bert te supportoren dat de slechtste leg (zijnde 108 darts op dag 1) verbroken zou worden. Leg 1 werd begonnen en gewonnen door Sören in 79 darts met een uitworp op de dubbel 3. Niet de gemakkelijkste maar hij kwam telkens zeer close en plots zat hij er dus in. Leg 2 ging in een mooie 62 darts naar Griet met een geweldige dubbel 5 uitworp. Ook hier gingen beide spelers weer mooi gelijk op en werd alles beslist in de dubbels. Dan de 3de leg, weer Sören die mocht starten en het uiteindelijk ook afmaakte. Achter den toog was er iemand content want het meeste aantal darts werd wel degelijk verbroken en hij speelde de dubbel 1 uit na 115 darts. Ik vermoed dat dit record in deze poule nog wel eens een keer kan sneuvelen, al moeten jullie er alles aan doen om het tegendeel te bewijzen hé mannen (en vrouw).  

Dat elke match en leg gespeeld moet worden bewijst de laatste en beslissende leg, ofwel wordt het 3 – 1 voor Sören ofwel komt iedereen in deze poule op een gelijke stand en wordt het dus 2 – 2 …. Na 48 darts lukt het Griet om de dubbel 18 uit te gooien. Ze stond op 40 en gooide de eerste pijl in de 4 om 36 over te laten, 2de darts ging er net naast en de derde en laatste darts vloog er mooi in. Hiermee staat ze meteen ook gedeeld bovenaan bij de hoogste checkout score. Er zijn in elke andere poule al mindere legs geweest dan deze 48 pijlen, wat bewijst dat iedereen tegen iedereen voeg of laat normaal wel eens een kans krijgt om het af te maken. 

Iedereen heeft ondertussen dus 1 maal gespeeld. Volgende week is het terug de beurt aan Jan en Matthias Smet, Toon Augustijnen, Warre Boullart, Geert Van den Bulck en Caro Augustijnen. 

PS Joran, jouw match tegen Caro is dus voor een latere datum!

De derde wedstrijddag ging van start. De 2 grote onbekende factoren kwamen tegen  iets voor 22u zaal polido binnen gewandeld en genoten nog even mee van onze muzikale deunen. Vandaag konden er 3 wedstrijden afgewerkt worden, omdat we ervan uit gingen dat er minder gesukkeld ging worden op de dubbels vandaag, viel dat even tegen seg !!! 

We begonnen meteen met de match die er eigenlijk als reservematch op stond. Joran tegen Geert. Tijdens de repetitie probeerde Joran op een overtuigende manier Geert al een beetje gek te maken, maar tijdens de match kroop Geert in Joran’s hoofd om er niet meer uit los te komen. Het werd een overtuigende 3 – 0 zege voor Geert. De eerste leg werd binnen gehaald met 59 darts. Na 23 darts vond Geert eindelijk zijn madhouse. (een nummer dat vandaag nog gaat vallen) De 13 pijlen op de dubbel 1 waren voor Joran niet genoeg om het af te maken. Dit was zijn kans deze match om een leg van Geert af te snoepen. In leg 2 krijgt hij geen enkele pijl meer op de dubbel leg 3 had hij weer een kans. Hij begon nochtans wel zeer sterk aan de legs (een gemiddelde van 46.44 met de eerste 9 darts waar Geert maar een getal van 26.22 tegen over plaatste) Geert zorgde in leg 2 met 33 pijlen voor de finish en met 47 de laatste. Die 2de leg komt dus in de buurt om ook tegen de topspelers van de andere poules te kunnen winnen. 

Volgende week tegen Patricia krijgt Joran meteen een herkansing en spelen beide spelers voor hun eerste punten. Nu staan Geert en Caro helemaal bovenaan in deze poule. 

De 2de match ging dan tussen Tim en Mathias.  Een wedstrijd in poule 4 … 

Vooraf had Mathias (een neef van een klant/vriend van Jan A) zich al een beetje angst ingeboezemd omdat hij wist dat hij tegen een competitie speler uitkwam. We vertelden hem wel dat hij indien Tim zijn dubbels niet vond zeker een kans ging hebben. en zo geschiede in leg 2 van deze match waarna Mathias met 60 darts de match afmaakte met nen dubbele 1. Hij was eigenlijk op de dubbele 4 aan het smijten maar zijn 2de pijl kwam in de 6 waarna hij met 1 darts de madhouse raakte. Beide heren waren op die moment wel al een 8 beurten aan het proberen om de dubbel te raken. De andere legs gingen overtuigend naar Tim. In leg 1 speelde hij uit na 34 darts en liet Matthias op 91 achter. Leg 3 was zijn beste leg met 29 darts. Raar genoeg een leg dat er geen tonnetje werd gesmeten. (nvr Tonnetje = 100+ score)  en dan in leg 4 smeet hij uit na 33 darts. Hier haalde hij een mooie 140 en nadat Mathias een hele tijd aan het sukkelen was smeet hij plots toch nog een mooie 121 score. De gemiddelden dan van beide spelers: Tim op de eerste 9 darts 49.75 en algemeen gemiddelde van 38.38 met 3 ton+ vs Mathias 38.50 first9 en 33.73 gemiddeld en 1 ton+.   

Mathias bleek een goede speler te zijn die het de andere personen in deze poule nog wel eens lastig zou kunnen maken. Als hij zijn dubbels vind en niet in een kramp schiet van de stress aan den ocky zoals vandaag af en toe het geval was tegen Tim. 

Bij match 3 van de dag wisten we vooraf wie er ging winnen. Jan ging sowieso aan het langste eind trekken. Enkel welke Jan was nog een vraagteken.

Eigenlijk deels een zelfde verhaal als in voorgaande match waarbij het verschil echter veel kleiner was en beide Jannen in elke leg wel minstens een darts naar den dubbel kregen. En deze werden steeds vrij snel afgemaakt. Voor Jan A was dat in leg 1 in 33, in leg 2 in 35 en in leg 4 in 34 darts. Leg 3 gingen we aan het sukkelen en vond Jan S de dubbel rarara 1 na 61 darts. Het was op zich een zeer evenwichtige wedstrijd en in deze poule is dan ook nog alles mogelijk.

Wees maar zeker dat Ivan het de beide Jannen nog knap lastig kan maken. Warre moet blijven geloven en voor die ene leg gaan die hij wel gaat kunnen nemen tegen één van hen, en wie weet als die eerste leg binnen is volgen er nog !!!

De gemiddelden. Augustijnen haalde 1 ton+ vs 3 voor Smetje. Qua scoring zat het reuzedicht bij elkaar: 36.36 vs 36.29. Het bewijs dat het een zeer close game was. De kans op een gelijk spel of winst voor Smetje was steeds aanwezig. In de eerste 9 darts behaald Smetje een zeer mooi gemiddelde van 55.67. enkel z’n dubbels lieten het dus afweten met 1 op 31. Den Augustijnen haalde ook maar 3 op 41 op zijn dubbels, maar dan voornamelijk door leg 3 waar hij 10 beurten nodig had om uiteindelijk de winst in die leg aan Smetje te laten.  

We danken alvast onze enige 2 externe spelers om ons te komen vervoegen. Hopelijk hebben ze het een beetje naar hun zin gehad (horen we wel via whatsApp dan) 

We kijken al uit naar speeldag 4 waarin Geert Loyens en Sören Biesemans als laatste aan de beurt komen in de eerste matchen van elke poule. Daarnaast staat ook de match Joran vs Patricia op het programma. Een match die voor beide spelers een must win moet worden nadat ze in de eerste match beide hun wedstrijd verloren met 3 – 0.

Poule 1:

13 oktober stonden Patricia en Caro tegen elkaar om de eerste match van de dag te spelen. Het beloofde vooraf een spannende strijd te worden tussen de 2 dames in de wedstrijd. Daar waar ze vorige week in de eerste leg nog 108 darts nodig hadden om uit te gooien deden onze dames het pakken beter met in de eerste leg uit te gooien na 69 darts. De 2 volgende legs wist Caro telkens de dubbel te vinden na 53 en 57 darts. De Bull wist Caro ook overtuigend te winnen, Patricia zat in de dubbel 3 en Caro raakte de roos mooi in het groene vlak. Scorend lagen beide dames in elkanders buurt met een gemiddelde van beide 25+ (inclusief het uitchecken hé mannen) en voor Patricia een gemiddelde van tegen de 40 voor de eerste 9 darts. In de 2de leg scoorde ze trouwens ook een mooie 96. Dus zeker niet slecht gespeelt van beide dames. De Strijd tussen de dames en Joran beloofd nog spannend te worden in deze groep. 

Mogelijk lukt het al om volgende week de match tussen Joran en Caro af te werken, of spelen Joran en Geert dan al tegen elkaar? Neem zeker jullie pijlen mee want de kans bestaat dat er volgende week voor de eerste keer 3 matchen worden afgewerkt. 

Poule 4:

De 2de match van 13 oktober was deze tussen een schaduwfavoriet Toon en Eddy. Eddy omschreef in onze whatsapp groep Toons als  “de kampioen van groot Beerzel en omliggende landen😩” Dus de sfeer  was meteen gezet. Eddy pakte uit met eigen pijlen van de rommelmarkt werd er gefluisterd met vintage flights. Hopelijk overleven deze krellen de hele competitie. Leg 1 maakte Toon het meteen af in 31 pijlen terwijl Eddy nog op 164 stond. In de 2de leg scoorde Toon zijn enige 100 score en maakte het af in 47 darts. In deze leg kreeg Eddy ook zijn enige 5 pijlen naar een dubbel. Maar hij verzaakte het om het af te maken. Leg 3 ging ook gelijk op maar wist Toon de dubbel te vinden na 43 darts. Met een gemiddelde van 15.79% bleef Toon onder z’n gemiddelde van de dubbels. Dus dat beloofd nog vor de volgende wedstrijden in deze poule. Qua grote onbekende zit Matthias in de groep, maar de match tussen Toon en Tim beloofd normaal een kaskraker te worden. Deze staat ergens in december gepland.  

 
Op 20 oktober speelt Mathias Smet (geen idee van het niveau) tegen de enige competitie speler Tim Janssens. Hopelijk staat dit garant voor een leuk potje darts. 

POULE 3:

Met Bert En Jo werd de aftrap gegeven van ons Darts tornooi. De eerste leg begon al super met maar liefst 105 voor Bert de mad house vond. In leg 2 ging het beter en scoorde Bert een mooie 104 en vond na 43 pijlen de de dubbel 16 om uit te gooien. Leg 3 ging na nu ook weer het nodige gestuggel op de dubbels naar Jo met ook nen dubbel 16 in 69 darts. De 4de leg bepaalde dat we een eerste gelijkspel kregen of niet. In deze set tekende Jo voor een mooie score van 125 en zorgde hij na 41 pijlen met dubbel 8 dat we het eerste gelijk spel konden optekenen in onze competitie. Het kan in deze poule nog alle kanten uitgaan. 

Volgende matchen op het programma: 27 oktober Jo tegen Geert en 10 november Geert tegen Sören.  

Poule 2:

De openingsmatch van poule 2 ging tussen Ivan en Warre. De eerste leg vonden geen van beide net zoals in de match tussen Bert en Jo de dubbel. Ivan smeet uiteindelijk na veel gesukkel de mad house uit na 82 pijlen. Tussendoor gooide hij ook de topscore van de speeldag met 129, zijn enige ton+ worp. Leg 2 ging een pak vlotter en nu vond Ivan wel de Tops finish al na 25 darts. Als hij dit niveau tegen de andere van de groep steeds haalt is hij kanshebber om poulewinnaar te worden op het einde van de eerste rit. Leg 3 werd uiteindelijk aangevangen en daar was het weer moeizamer. Deze vond Ivan na 63 darts uiteindelijk dan toch één van zijn favoriete uit shots, de dubbel 5. 
Het beloofd nog een mooie poule te worden met in deze poule één zeer grote onbekende factor, Jan Smet welke op 20 oktober in actie komt tegen Jan A. Hopelijk wordt het een boeiende en spannende match en hebben we geen 85 pijlen nodig om onze eerste leg uit te spelen. 

3 november speelt Warre tegen Jan S.