DARTSKAMPIOEN vande FANFARE

Inhoudsopgave

Finale reeks

ABert Van der HoeftJoran Van der hoeftBO74 – 3 
BGeert Van den BulckTim JanssensBO74 – 0 
     
CToon AugustijnenGriet JanssensBO5 3 – 0 
DJan AugustijnenIvan Op de BeeckBO5 1 – 3
     
FINALE  
 Bert Van der HoeftGeert Van den BulckBO11 3 – 6
3de en 4de plaats  
 Joran Van der hoeftTim JanssensBO9 0 – 5
 5de en 6de plaats  
 Toon AugustijnenIvan Op de BeeckBO7 4 – 0

OVERZICHT POULES 2de RONDE A + B

POULE 5 A rondePOULE 6 A ronde
A 2deGeert Van den BuclkA 2deJoran Vanderhoeft
B 4deJan AugustijnenB 3deIvan Op de Beeck
C 1steBert VanderhoeftC 4deGriet Janssens
D 3deToon AugustijnenD 1steTim Janssens
POULE 7 B ronde
A 3dePatricia BusschotsD 2deMatthias Smet
B 1 ste Jan SmetECaro Augustijnen
CSören BiesemansFEddy Serneels

UITSLAGEN POULES

OVERZICHT POULES 1ste RONDE

POULE 1POULE 3
A (4de)Patricia BusschotsA (1ste)Bert Vanderhoeft
B (2de)Joran VanderhoeftB (3de)Jo Boullart
C (3de)Caro AugustijnenC (2de)Geert Loyens – Griet Janssens
D (1ste)Geert Van den BulckD (4de)Sören Biesemans
POULE 2 POULE 4
A (1ste)Ivan Op de Beeck A (2de)Toon Augustijnen
B (4de)Warre BoullartB (4de)Eddy Serneels
C (2de)Jan AugustijnenC (1ste)Tim Janssens
D (3de)Jan SmetD (3de)Mathias Smet

UITSLAGEN POULES

Een weekje na ons Lenteconcert, traditiegetrouw nemen we dan een stapje terug en is het maar een korte repetitie. Vandaag gingen we echter voor 100% darts en geen muziek. er moesten best nog wat wedstrijden worden afgewerkt en dus konden we alle tijd gebruiken. Tim had vanuit Duffel (de club waar hij competitie speelt) een extra stand meegenomen zodoende dat we 2 wedstrijden gelijktijdig konden afwerken. In eerste instantie niet echt nodig maar nadien gezien mss geen onoverkomelijke luxe. 

We speelden eerst de matchen tussen de spelers 3 en 4 van de 5de en 6de poule om te bepalen wie er ging spelen voor de 5de en 6de plek. De eerste match was dan ook tussen Griet en Toon en Ivan en Jan. Griet kon niet veel inbrengen tegen Toon en verloor kansloos met 3 – 0. Jan en Ivan gingen een tijdje gelijk op, maar net zoals in de eerste ronde partij trok Ivan ook nu weer aan het langste eind en won met 1 – 3 van Jan. Hij ging dus tegen Toon moeten bepalen wie 5de werd in de reeks. Halve finales dan. Eerste match Joran vs Bert. een zeer gelijklopende strijd die gelijk opging en ze tot het gaatje gingen na een 3 – 3 stand. Laatste beslissende leg welke Bert keurig won en hij ging dus naar de finale. Ondertussen was de match tussen Geert en Tim al afgelopen. Een droge 4 – 0 overwinning van Geert gaf hem ook een plekje in de finale. Benieuwd of hij nu ook weer met opzet de partij uit handen zou geven zoals de vorige match … denkend dat hij bijna verloor tegen Bert beloofde het vuurwerk te geven. Eerst de match voor plaats 5 en 6 en Jan en Griet speelden ook nog voor de fun voor plaats 7 en 8 … In beide matchen een Augustijnen aan de oche. In beide gevallen een droge 4 – 0 overwinning voor die laatste. Toon dus als 5de met 1 bonnetje als beloning. De partij tussen Joran en Tim was ook vrij snel afgelopen met ook nu weer een droge 5 – 0 overwinning deze keer in het voordeel van Tim. Tim dus 3de (3 bonnetjes) en Joran de chocolade medaille en 4de (2 bonnetjes)

Ondertussen hadden we beslist dt Kieran de afwezigen Eddy en Sören mocht vervangen en dus Caro en Patricia mocht partij geven. Caro speelde mooi gelijk tegen KieraS¨ren en Patricia won van eddKieran. Gevolg Patricia werd 3de in de verliezerspoule en krijgt ook 1 bonnetje.  Ondertussen was de finale volop aan de gang. Een eerste teleurstellende leg met een checkout na 103 darts. na een 1 – 5 voorsprong voor Geert kwam bert aardig terug naar 3 – 5 … je voelde de spanning, het zou toch niet waar zijn dat Bert langzij zou komen. Maar Geert bleef rustig en de legs die hij won vond hij zeer snel de dubbel en werd dan ook de verdiende winnaar van ons dartstornooi. 

De eerste dartskampioen van onze fanfare is dus GEERT … van underdog tot grote favoriet. Volgende keer gaat hij zich dus niet langer kunnen profileren als “underdog” maar is hij de grote favoriet. 

Proficiat aan Geert en Bert voor de spannende finale. 

Mercikes aan alle deelnemers 😉 

Wat ons betreft is dat zeker voor herhaling vatbaar. Zij het misschien in een iets anders format. Mogelijk met meer externe deelnemers, korter traject, meer opties om deel meer te doen !!! Wat ??? als je ideeën hebt laat ze maar weten aan Jan hé 😀 

Een spannende dag in poule 5 vandaag in de wedstrijd tussen Geert en Bert. Maar voordien was het de beurt aan Matthias om Sören partij te geven. Sören ging goed mee maar Matthias wist zeer overtuigend te winnen met een mooie 3 – 0 zege. Met deze overwinning brengt hij zich op een 2de plek in de poule en dus de winst van 2 jetons. Jan kom eigenlijk niet anders meer als eerste worden en won op zijn beurt de match tegen Eddy ook overtuigend met 0 – 3 … Met een maximum aan punten en met slechts 1 verloren leg (tegen Sören) wordt Jan Smet mooi eerste in  de B-poule van ons tornooi, goed voor 3 jetons. Op 10 mei kunnen beide heren er helaas niet bijzijn. Of het moest snertweer zijn dat weekend dan kunnen ze wel plots binnen vallen om mee te genieten van de finales … 

 

En dan de match van de waarheid, vooral voor Toon … Geert vs Bert. De eerste leg ging met zeer grote overtuiging naar Geert met meteen zijn 2de worp op de dubbel raak. In leg 2 een ander beeld en kwam Bert mooi op een uitscore welke hij zeer snel wist de finishen. Leg 3 ging ook naar Bert, hij was dus al zeker van zijn finaleplek, ongeacht het verdere verloop van de match. In de laatste leg kreeg eerst Geert een pijl op de dubbel en stond Bert klaar om 64 te finishen. eerste dart in de 8, volgende in de 16 wat maakt dat er tops overbleef. Deze werd net inside gesmeten, dus net onder het ijzer van de tops. Resultaat beide heren staan op D10. Enkele beureten later staan ze beide op D5. Bert maakte de verrassende keuze om voor 2 –  D4 te gaan in de hoop dat Geert zou uitchecken en dat ze beiden zouden doorgaan naar de finale wedstrijden. Echter leg 4 was een gesukkel voor beide heren en uiteindelijk wist Geert zijn madhouse te vinden om zo een gelijkspel uit de wacht te slepen. Met beide 5 punten in de stand en een zelfde legsalto van +2, zelfde hoogste check-out van 40 deze poule was de eerste plek in de poule dus nog onbeslist. Bullen dus maar om te bepalen wie eerste en tweede werd. De eerste komt uit tegen Joran en de 2de tegen Tim. Had Geert dat geweten had hij beter zijn best gedaan. Van 1 zaak zijn we nu al zeker. Een Vanderhoeft maakt kans om dartskampioen van de fanfare 2023- 2024 te worden. 

 

PS denken jullie mee na over een korter format om volgend jaar te hanteren? Weet niet wie er allemaal terug wilt meespelen, maar ik denk dat de les van dit jaar was, dat het allemaal wat minder uitgesmeerd mocht zijn. Aan de andere kant het was tot nu toe wel FUN hé?  

Even een update van de voorbije 2 speeldagen. Door het vele werk is dit er even niet van gekomen. 29 maart stonden er 2 matchen op het programma. Eddy tegen Matthias en Patricia tegen Jan S.

Beide matchen werden afgewerkt met een 0 – 3 score voor zowel Matthias als Jan. Jan gaat stevig aan de leiding in de B poule met het maximum van de punten. Matthias komt mooi op de 2de plek maar heeft nog wel 1 match minder gespeeld. 

En dan de matchen van 12 april. In poule 6 stond de match richting finalepoule op het speltussen Joran en Ivan. Joran moest winnen om door te stoten en Ivan naar een 3de plek te verwijzen in de poule. En wat niemand voor mogelijk hield gebeurde op een wel zeer overtuigende manier. Joran door naar de laatste 4 dankzij een mooie zege tegen Ivan. Hij vond de dubbels vrij vlot en gaf zo Ivan niet teveel kansen om uit te gooien. In poule 6 is ondertussen alles beslist en stoten Tim (1ste) en Joran (2de plek) door naar de finales … Ivan weet zijn tegenstander al voor de verliesronde, hij mag Jan nog een keertje partij geven, hopelijk wordt het een betere match dan de eerste dat ze tegenover elkaar stonden. Griet weet haar tegenstander dan nog weer niet. Dat wordt 19 maart beslist in de spannende match tussen Geert en Bert. 

Match 2 van 12 maart was dan weer tussen Caro en Eddy. En wederom schreven we geschiedenis Eddy won zowaar zijn eerste leg van het tornooi om even later (lees veel later) ook de match te winnen tegen Caro met een 1 – 3 score. Zo komen in deze poule er 4 mensen met 3 punten te staan en hebben Caro en Sören momenteel een gedeelte 3de plek met elk een leg saldo van – 2. Beide spelers moeten nog 1 match spelen.  De 3de plek wordt nog een interessante ontknoping als je het mij vraagt. 

 

10 mei wordt het een dag vol darts, volgende wek mogelijk nog een match tussen Jan en Ivan en Eddy en Patricia om zo op 10 mei niet alles te moeten gooien. De match tussen Griet en ??? (Geert – Bert of Toon) kan mogelijk ook volgende week geplaatst worden. 

 

Wat een dag, wat een speeldag. Terug werden er records gebroken. 

Match 1 van de dag een partij in poule 6 tussen Joran en Griet. Geen van beide had in deze reeks al een match gewonnen. Zou Griet winnen dan weten we meteen wie er 3de en 4de zou zijn.. Bij winst van Joran blijft het spannend in de groep en is enkel de 4de plaats van Griet een feit. 

Leg 1 gaat het mooi gelijk op, Joran zet zich op D5 en mist zijn eerste 3 darts. Griet zette zich klaar voor uit te checken, maar een pijl later maakte Joran die D5 mooi af. Leg 1 voor Joran in 37 darts. Leg 2 waren de scores van beide spelers een stuk minder. Joran kwam na 36 pijlen op 69 uit welke zeer fraai werd gechecked. Het hoogst haalbare voor Griet is nog een gelijkspel … Echter in de 3de leg nam Joran terug een voorsprong  haverwege de leg. Hij zette zich 2 maal niet al te goed weg op 21 en nadien op 6. Maar die 6 werd wel mooi gesmeten. Een droge 3 – 0 zege dus voor Joran met een mooi check out gemiddelde 27.27% 3 pijlen op 11 darts. griet heeft slechts 1 darts op de dubbel gekregen van Joran. Dat beloofd voor de match tussen Joran en Ivan op 12 april. Die match legt deze poule in een beslissende plooi. De winnaar van de match wordt minstens 2de in de poule. 

Tot hier nog geen records te bespeuren … Al komt die 27.27% wel heel dicht bij denk ik.

Match 2 Jan A tegen zijn zoon Toon A. Beide spelers hadden voor de match 50% kans om door te stoten. Leg 1 geen ton+ score maar wel een leg die na 32 darts werd afgemaakt door Toon. Hij staat op 48 en maakt het met 16 – D16 mooi meteen af. 1 pijl naar de dubbel. Leg 2 – Leg gaat mooi gelijk o. Jan komt uiteindelijk uit op 48 en Toon staat op dat moment op 16. Darts 1 ernaast, darts 2 mooi in de D8 na 34 darts. Leg 3 neemt Toon al snel een voorsprong met de enige 100+ score deze match komt hij na 24 darts op 32 uit. Darts 1 in de enkele 16 om dan de 2de pijl mooi in de D8 te werken! 

Hebben jullie meegeteld. 3 darts op 5 werden ge checkt. Een check out % van 60% dus. Wat meteen een record is, een ander record, slechtste leg in 34 en beste in 26 darts – Nog eentje. worp gemiddelde van 49.01. En om af te sluiten, de eerste match waarbij de tegenstrever geen enkele worp naar de dubbel heeft gekregen. Bedankt Toon om me een handdoek aan te reiken na de match om mezelf af te drogen 😀 

 

Van 2 zaken zijn we nu al zeker; Jan en Griet eindigen laatste in hun groep. Joran en Toon kunnen in extremis nog doorgaan naar de finaleronde. Waar Toon het niet zelf in de hand heeft moet Joran er zelf voor gooien. Wordt het nadien dus een match tussen Griet en Ton, Geert of Bert en een match tussen Jan en Joran of Ivan …  Spanning tot de laatste speeldag dus. 

Volgende week staat de match van Patricia tegen Jan en van Eddy tegen Matthias op het programma. 

 

Eindelijk nog eens een gewone wedstrijddag waarbij er geen records sneuvelden. Al komen die er ongetwijfeld nog wel eens aan. 

Doordat Sören door ziekte geveld was kon zijn match tegen Matthias niet doorgaan. Zodoende werd de match tussen Jan en Matthias vandaag op het programma gezet. Beide neven zijn gewaagd aan elkaar en het is steeds bang afwachten wie met de verwinning gaat lopen en wie dus aan het langste eindje trekt. Even voordien hadden ze thuis nog ingespeeld, met een duidelijke overwinning voor Matthias blijkbaar. Benieuwd wie het nu zou halen. 

Leg 1 na 24 darts stond Jan op 80. Pijl 25 mooi in de T20 en pijl 26 meteen van de erste worp in de D10. Nen mooie checkout van 80 dus terwijl Matthias toen nog op 140 stond. Leg 2 werden de rollen omgedraaid en was Matthias al aan de dubbels bezig terwijl Jan nog op 179 stond. Enkel de D8 – D4 en D2 werden niet gevonden door Matthias en Jan strafte dit na 51 darts af met een 18 check-out 14 en D2 als ik me het nog kan herinneren. Leg 3 weer een heel ander beeld Jan terug na 24 darts op 70, Matthias toen nog op 202. 3 pijlen later was de 70 ook weer mooi uit gesmeten. Match 1 van de speeldag was gedaan.  Met 3 op 8 darts vond Jan super goed zijn dubbels. Matthias kreeg enkel in leg 2 kansen op de dubbel maar wist er dus geen enkele van de 18 kansen die hij had te vinden. 

Match 2 tussen Griet en Tim. Leg 1 kreeg Griet 8 darts op de dubbel tegen Tim waarbij Griet echt aan de leiding lag. Tim kreeg het klam zweet in zijn handen. Uiteindelijk kwam hij uit op de madhouse en warempel na 1 pijl meteen raak. Griet verdiende deze leg zeker beter. In leg 2 trok Tim even door en wist na enkele gemiste darts vrij makkelijk de D4 te vinden. Leg 3 had Griet ook weer enkele kleine kansjes, al plaatste ze zich niet echt op een dubbel 35 en nadien 11. en kon Tim 4 uitchecken .. 2 de dart in de 2 en dan wederom 1 darts naar de madhouse. Een droge 0 – 3 zege nu ook weer voor Tim, al had Griet meer vediend dus. 

Laatste match van de dag Caro vs jan S. 

Leg 1 ging vrij makkelijk naar Jan S in 39 darts, Caro kreeg geen pijlen  naar de dubbel deze leg. Leg 2. Caro miste ei zo na de D5 nadat ze op 27 stond smeet ze eerst 17 en dan 2 keer net boven de D5, 1 beurt later maakte Jan het af op tops. 

Leg 3 wederom overtuigend naar Jan met een D18 uitworp, Caro hinkte achter en stond nog op 157. 

Terug een geslaagde dartsavond dus. De agenda voor de volgende weken wordt wat ingewikkeld, maar hopelijk krijgen we alle matchen ingepland en kunnen we een week na het concert er wederom een lange dartsavond van maken met de finales op het programma. 

 

Een vol programma vandaag, met 3 matchen op de agenda en wederom een dag dat er records gebroken werden .. 3 weken na elkaar dat we geschiedenis schrijven in ons dartstornooi. Match 1 van de dag, Ivan vs Griet. Griet recupererend van een skiongeluk en dus nog niet op volledige scherpte moest partij geven aan Ivan. In een eerste leg waarbij ze beiden hun kansen kregen pakte  Ivan uiteindelijk na bijna 100 darts (92 om juist te zijn) de eerste leg binnen.  Leg 2 ging al iets beter en werd gefinisht na 58 darts om leg 3 te eindigen na 62 darts. Beide spelers kregen ruim voldoende darts op de dubbel maar het was telkens Ivan de de madhouse kon score en daardoor een mogelijks logische 3 – 0 overwinning. Als zat het vaak zeer dicht tegen het draadje bij Griet, spijtig genoeg geen enkele keer deze match aan de juiste zijde van de draad. Ivan gaat zijn niveau wel wat moeten optrekken om Joran partij te geven. 

Die laatste gaf in match 2 van de dag Tim partij. Vooraf de nodige peptalk aan zichzelf, Tim afdrogen, 3 – 0 score etcetera … tja alles kan natuurlijk bij het dartsen maar zover liet Tim het niet komen … Al had het er helemaal anders kunnen uitzien. Leg 2 was van een hoger niveau bij Tim en die pakte hij na 29 darts. Leg 1 en leg 3 had hij 49 en 52 darts nodig om de partij te beslechten in zijn voordeel, tot grote frustratie van Joran, die ook wel zijn kansen kreeg en met een beetje meer geluk ook minstens een leg had kunnen pakken tegen Tim. Met een hogere checkout als de vorige match, deze keer 22 en geen madhouse won Tim dus met 3 – 0 de partij. 1 ton+ score kwam op naam van Tim (shanghai van 20 dus 120), de eerste van de dag. Maar er komen er nog aan later tijdens match 3 … 

O ja , enkele statistieken. checkout % van Tim was 5.88% of 3 pijlen op 51 pogingen. Ook Joran kreeg 22 naar de dubbels. Match ervoor had Ivan 63 pijlen naar de dubbels en Griet 40. Zo zie je maar hoe een dubbeltje vallen kan en zowel Ivan als Tim met een beetje tegenslag zomaar de match zouden kunnen verliezen. 

Match 3 van de dag dan, Jan tegen Bert. Met alle supporters voor Bert als underdog en geen enkele supporter voor Jan (al deed Patricia heel eventjes haar best) was het belangrijke match in poule 5. Bert had vooraf nooit gedacht dat hij ook maar de match kon winnen, maar de statistieken zijn toch in zijn voordeel hoor. Dat leren we ook uit de match van Bert tegen Toon eerder in het tornooi. 

Maar we hadden je in het begin van het verslag records beloofd hé … wel die gebeurden meteen in de eerste leg van deze match. Met een matige score met de eerste 9 darts vond Jan de weg naar de triple 18, welke hij vaker vind dan de T20 de laatste weken tijdens het tornooi. en scoorde zo de eerste ton + van de match … Na 27 darts stond de score op 105 vs 189. Enkel Jan stond dus op een mogelijke eindscore en het onmogelijk geachte gebeurde. De hoogste finish tot nog toe 98 van Toon gaat van de tabellen en wel door zijn eigen vader (blijft zo wel in de familie natuurlijk) Een mooi T19 – 8 en tops finish maakte de eerste ton+ finish compleet. Wie gaat deze high out nog verbreken dit tornooi ??? Meteen zijn enige 2 ton+ scores deze match. Leg 1 dus na 30 darts naar Jan. 

Leg 2 – tot 4 werden uiteindelijk beslecht in 41 – 51 en 42 darts (een aantal darts waarbij ook Ivan en Tim in voorgaande matchen het onderspit zouden delven, om maar iets te zeggen) In leg 2 kwam Jan als eerste op een eindscore, maar wel ni de makkelijkste … op 7 … Toen Bert op 32 kwam had hij nadien maar 2 darts nodig om deze te eindigen. In leg 3 was het Bert die als eerste an het dubbelen ging, nu had hij wat meer tijd nodig om de leg af te maken. Hij raakte uiteindelijk de D3 na 51 darts nadat Jan nipt de D18 miste en uiteindelijk ook nu weer op 7 uitkwam. 

Leg 4 . ook een 100 score voor Bert deze leg en gelijk beginnend aan de dubbels. Ook nu miste Jan weer nipt zijn dubbel en maakte Bert zeer mooi D15 af na 45 darts. 

De statistieken zijn duidelijk. Jan haalde 1 darts op 10 binnen en Bert had voor zijn 3 legs 21 darts op de dubbel. Vergelijk je deze cijfers met die van Ivan en Tim en dan kunnen we concluderen dat hij ook deze mannen dik had afgedroogd. 

Volgende week slechts 2 matchen op het programma: Caro tegen Eddy en Bert tegen Geert. 

Die laatste match gaat bepalen wie er sowieso doorgaat naar de finalefase. Spelen beide heren gelijk gaan ze beiden door. In het andere geval is er nog een kans voor Toon of Jan om in extremis door te gaan naar de finale fase. Het gaat sowieso een spannende match worden volgende wek. Een match waarvan we vooraf niet kunnen voorspellen dat er een winnaar uit de bus gaat komen. 

 

Vandaag een dag dat er nog meer geschiedenis werd geschreven in de analen van onze dartstornooike. Het begon al in match 1 waar Sören, Patricia partij gaf. Sören had al een winmatch achter de rug tegen Eddy en wilde deze prestatie tegen Patricia graag herhalen. Patricia van haar kant ging op zoek naar haar eerste leg wint van het tornooi. De eerste leg kwamen beide spelers na een 40 tal pijlen aan de dubbels uit. Sören kwam uiteindelijk uit op de onvermijdelijke madhouse en Patricia zette zich weg op D3. Niet de makkelijkste om uit te gooien, maar Patricia vertoeft graag in de onderste regionen en wist na 68 darts haar eerste leg te pakken … En vertrokken was ze. In leg 2 duurte het net iets langer voor beide spelers beneden waren en beiden uitkwamen op de D4 … Ook nu weer trok Patricia aan het langste eind. Sören werd ondertussen heel hard aangemoedigd door zijn vrouwtje om snel te verliezen, zodoende dat ze konden vertrekken, de auto werd halverwege leg 3 gestart en na 169 darts werd de forfait score opgetekend. Hoeveel meer darts er nodig geweest waren om die verduivelde D1 te finishen weet bij deze dus niemand. Maar Patricia tekent op deze manier wel 2 historische feiten op. De leg met de meeste pijlen en nu dus ook haar eerste win partij. Het record van vorige week in haar partij tegen Caro werd weekje laten dus opnieuw verbroken. 

Match 2 was normaal tussen Joran en Ivan, maar Joran kon niet langer blijven, het was ondertussen al bijna 23u en ze moesten de zus nog gaan ophalen. Meteen verder dus naar de reserve match tussen Toon en Geert. Ook hier sneuvelden er record?

Beide heren scoorden 2 ton+ scores. In leg 3 alleen werd er 2maal 140 opgetekend en een 100 score. Geert nestelt zich graag in de underdog rol om zo de druk bij de tegenstander te leggen en dat bleek deze keer een goede tactiek te zijn.  Waar ze in een eerste leg nog 36 darts nodig hadden om tops uit te gooien na 1 poging. Hing er in leg 2 net wat meer spanning in de lucht. Toon had een mooie voorstel maar dan volgde Geert zijn eerste 140 score en kwam Toon uit op D7, welke helaas niet gevonden werd ,a 13 darts. Geert was evenwel ook aan het sukkelen en kwam na die mooie 140 uit op 76, om zich vervolgens naar 32 te zetten maar dan even later op 5 … Gelukkig weet hij de madhouse wel te vinden (hij is niet voor niet mister madhouse) en maakt de leg af na 47 darts. Leg 3 dan, wat een leg !!! Wat een topniveau van beide spelers. Toon na 15 darts op 106 en Geert op 174. Toon opende met 100 – 45 – 37 – 140 en 73 Geert zette daar dit tegenover 41 – 81 – 35 – 30 en 140. Na 21 darts stond Toom op tops uit welke 2 darts later gevonden werd. Een spelletje dus in 23 darts wat denk ik een nieuw record is tijdens dit tornooi hé. Benieuwd of daar nog iemand onder kan ??? Tussenstand dus van 1 – 2 laatste leg bepaald of er opnieuw een gelijkspel wordt opgetekend in deze poule of dat Geert aan de leiding gaat en dus niet langer de underdog kan spelen. 

In leg 4 geen ton+ niet meer, maar wel nog steeds mooie hoge scores waarbij Toon na 27 darts op 82 staat en Geert op 22. Als ik me goed herinner checkte Toon die 82 bijna uit … darts langs de verkeerde zijde van de D10. 1 dart later was de match afgelopen en won Geert tegen Toon met 3 legs tegen 1. 

Alles is evenwel nog mogelijk in deze groep en de hoogste chek-out kan wel eens bepalend worden. Nu hebben 3  spelers tops uit als hoogte, Enkel Jan blijft nog achter. Gaat het onmogelijke waarheid worden? Al Bert van Geert wint met 3 – 1. Jan wint van Bert ook met 3 – 1 en Toon wint van Jan met eveneens 3 – 1 eindigen alle spelers op 4 punten! Als Jan dan ook nog ergens een D20 uitgooit en de andere niet beter doen worden alle spelers aan de oche verwacht om 1 pijn naar de bulle te gooien om zo te bepalen wie er waar terecht komt in deze poule .. Maar zover zijn we nog niet. 

Volgende week staan er weer wat nieuwe matchen op het programma !!! GAME ON. 

Dag 3 van deel 3 en er zouden records sneuvelen vandaag … Al wisten we dat niet meteen natuurlijk. Match 1 kwam Toon tegen Bert uit. Onze man aan de PC had evenwel de beide namen verwisselend en dus was Toon, Bert op het scherm en Bert, Toon .. Dit alles om het een beetje ingewikkelder te maken voor de toeschouwers. Leg 1 Na 27 darts zette Toon zich mooi weg na de eerste ton+ score op D2 … Het duurde echter nog tot darts 49 voor hij de D1 kon maken. Ondertussen miste Bert enkele kansen op de D8. Leg 2 dan, een leg om snel te vergeten door Toon … Na 15 darts eindelijk onder de 400 terwijl Bert toen al op 181 stond. Die laatste vond na 30 darts meteen de tops en behaalde zo meteen zijn eerste succes. Een leg pakken tegen Toon vond hij al heel wat. Leg 3 dan. Hier ging het mooi gelijk op. Toon stond na 27 darts op 94 en kon zich mooi wegzetten, enkel spijtig dat de laatste dart in de T19 en hij zich zo kapot smeet. Even later trok Bert de leg wederom naar zich toe met D18. Bert als een koning te rijk had nooit verwacht dat hij ook maar een kans ging krijgen en was al zeker van een gelijkspel en mogelijk zelfs een overwinning. De laatste beslissende leg dus. Hierin vond Toon de D3 na 44 darts, Bert kwam ook net op een D17 uit. Een close game wederom in deze poule en meteen ook het 2de gelijkspel. Benieuwd wie in deze poule het verschil gaat maken en dus doorstoot naar de finalefase. Het beloofd nog een spannende strijd te worden. Tot nu nog geen records gebroken, al voelt dit gelijkspel voor Bert wel aan als een overwinning. Eens te meer blijkt dat elke match gespeeld moet worden en dus ook de match tussen Caro en Patricia. 

Een heruitgave van de match uit de eerste ronde (dankzij het forfait van Warre en Jo) en hopend op een andere uitslag vatte Patricia vol goede moed de wedstrijd aan. Ze was al even aan het warmgooien en aan het wachten op Caro. Die laatste was nog aan het pitjesbakken en had geen opwarming nodig zei ze. 

Leg 1 kwam Caro uit op 44 en Patricia op 60 waarna Caro haar 44 score mooi afmaakteen leg 1 op haar naam zette. Beide dames waren ook nu weer aan elkaar gewaagd zo blijkt. Leg 2 Nadat Caro aan het klagen was dat ze geen scores smeet (12 – 14 – 19) kwam er uit het niets plots een 116 score uit de mouw gevlogen. Op die manier ging ze over Patricia. Toen ze op 62 stond wist ze zich zelfs net als haar broer eerder had gedaan stuk te smijten. Echter anders dan haar broer haalde ze ook leg 2 naar haar toe op de madhouse. Ze maakt dan ook deel van het madhouse spel uit de eerste ronde. Dit na 56 pijlen. Patricia vond ook nu weer haar dubbel niet en strandde op de D2. Ze had dus zeker haar kansen om haar eerste leg van het tornooi te pakken. Leg 3 dan, beginnen we meteen bij de eindsprint, welke na 48 darts voor Patricia en 75 darts voor Caro werd ingezet. Ik bedoel het uitgooien van de madhouse. Dus vanaf 75 darts werd er gegooid naar de D1. Na 100 darts nog geen winnaar, na 110 – 120 darts nog niet (het record van 115 darts als langste match werd dus grondig verbroken en na 133 darts belande uiteindelijk de darts van Caro in die verduivelde D1. Wederom dus een 3 – 0 winst voor Caro. En Patricia blijft op zoek naar haar eerste leg winst en eerste overwinning. Mss lukt het haar wel tegen Sören of Eddy? 

Alle matchen van de dag waren gedaan, maar zoals vaak was het dartsen ook nu niet gedaan. Er werden nog wat duomatchen gespeeld en zelf een triomatch (3 tegen 3) de ene startend van 701 en de andere zelfs vanaf 1001 … Normaal niet verslagwaardig, maar de sfeer zat goed en Jan probeerde in de laatste triomatch nadat Tim hem telkens op de D20 zette 3 maal een poging met gesloten ogen naar de D20. eerste poging, net erboven … volgende leg poging 2 pijl er net naast in de D5, waarna hij D15 uitgooide en 3de leg wederom blind een darts in de D5.   Tja het spelletje moest maar niet zo tof zijn hé. 


Volgende week aan de oche verwachten we Geert vs Toon, Patricia vs Sören en Joran vs Ivan of Griet. 

GAME ON

De 2de dag van het 2de deel beloofde weer de moeite te worden. In de finale poules 5 en 6 zijn de verschillen niet al te groot en hett beloven dan ook steevast zeer boeiende matchen te worden. Als eerste match stond normaal Griet tegen Joran op het programma, maar aangezien Griet samen met de rest van het gezin Loyens die nacht nog op verlof vertrok kwam ze niet opdagen. Die match wordt dus op een later tijdstip toegevoegd. We konden dan ook meteen starten met de match tussen Eddy en Sören. Eddy was weer van oudsher zijn natuurlijke zelf en we kregen een rijke historie te horen over zijn pijlen, die trouwens doelgericht het bord raakten, behalve dan wanneer de dubbels moesten gevonden worden. Hij kreeg uiteindelijk 25 pijlen naar de dubbel en hij vond er geen enkele … Bij Sören ging het net iets beter en hij had tussen de 42 en de 67 darts nodig om zijn dubbels te vinden. En de leg van 42 darts trok Sören snel naar zich toe, maar die leg had Eddy al na 27 darts kans om de leg uit te gooien. Ook in de 2de leg had hij zijn kansen. Die eerste winnende leg komt er binnenkort dus zeker aan voor Eddy maar voor nu is het Sören die het laken naar zich toetrok. 

Match 2. De eerste partij in poule 5 ging tussen Geert en Jan A. Geert manifesteert zich graag als underdog in deze poule om zo de druk wat af te houden. Al weten we natuurlijk dat Geert een zeer goede speler is die tegen iedereen in deze poule kan winnen. Leg 1 beloofde meteen vuurwerk. Geert opent met 58 – 58 en dan een mooie 140. De beide Vanderhoeft supporters waren al in extase aan het raken door deze prima opener. Jan volgde niet meteen maar scoorde in de 4de beurt op antwoord van de 140 ook een mooie 112 score. Na 30 darts kon Geert dan beginnen aan het uitgooien, maar die D8 ging er maar niet in … Jan kwam na een 43 score van 48 op 5 uit … een rampgetal, maar dit werd wel 1 in beurt uitgespeeld 1 – D2. Leg 1 ging zo naar Jan. Leg 2 ging mooi gelijk op, ook nu weer een 138 score van Jan. Maar Geert scoorde gemiddeld beter en samen kwamen ze uit op de dubbels, voor Geert tops – nadien D20 om te eindigen op D7 .. Jan ging van D19 naar de madhouse welke hij uiteindelijk ook weer vond in 1 pijl. Leg van 40 pijlen deze keer. 

Met 0 – 2 voorsprong kon Geert er enkel nog maar een gelijkspel uitslepen. 3de leg Jan helemaal op de sukkel en na 33 darts stond hij dan ook nog maar op 98. Geert was al enkele darts de D6 aan het proberen lukte deze nu wel na 35 darts. Laatste leg … Geert begon wederom straf met een 138 score. De eerste 2 dars keurig in de T20 en de laatste met een afwijking in de 18 .. Spijtig, maar die eerste 180 score zal voor een andere keer zijn. Na 27 darts kreeg Geert kansen op de tops1 jan stond dan nog op 108 en miste een pijl om uit te checken op de D15. Uiteindelijk trok Geert ook leg 4 naar zijn kant op de madhouse om zo een verdiend gelijkspel te behalen. Volgende week hopen we op een even spannende match tussen Bert en Toon. 

Volgende week ook op het programma, de rematch tussen Patricia en Caro … wie gaat er deze keer winnen van beide dames? En een topmatch tussen Ivan en Joran. Game on! 

Na enkele weken rust begonnen we vandaag aan het 2de deel van onze grootse dartscompetitie om te bepalen wie dartskampioen van de fanfare zou worden. Na een repetitie met keiveel volk stonden de dartsers klaar om er ook een lap op te geven. of er nen pijl naar te gooien.

De opener van de avond was Sören tegen Jan Smet. Een boeiende partij waar Jan de eerste leg na 36 darts kon finishen. Leg 2 ging verdiend naar Sören in 45 pijlen. De laatste legs gingen dan weer naar Jan. Al bij al een logische 1 – 3 zege voor Jan waarbij hij wederom 39 als hoogste finish liet optekenen. Enkele andere leuke statistieken. First 9 darts haalde Sören een hoger gemiddelde dan Jan, net als checkout gemiddelde 1 op 6 tegenover 3 op 28. Jan scoorde 2 ton+ scores en Sören ging ook 1 maal boven de kaap van 100. Een verdienstelijke match van Sören. Op naar match 2 en meteen de clash van de avond.

Ivan vs Tim.

Een match waar beide spelers geen duimbreed wilde toegeven. Tim won het bullen en mocht dus de match starten. Na 27 darts kam hij op de dubbels uit om na 42 darts leg 1 binnen te halen. Leg 2 lag Ivan aan het kanon, de eerste ton+ van hun partij en een finish op D2 na 43 darts, Tim miste net 3 pijlen op D20. Leg 3 werd terug geopend door Tim … Het niveau ging naar boven met mooie scores (Tim 1 ton+ en Ivan 95 – 93 ….) Beide kwamen na 24 pijlen op een finish uit maar Ivan kreeg geen pij op de dubbel omdat Tim zeer mooi na 26 42 checkte (10 – D16) 2 – 1 in het voordeel van Tim dus de allesbeslissende laatste leg. Gingen beide heren afstand van elkaar nemen of bleven ze aan elkaar gewaagd … Leg 4. Ook hier weer een ton+ van Tim en zeer mooie scores. Na 27 darts stond Ivan op 60 en Tim op 80 … 2 rake darts van Ivan verder was de match afgelopen (20 – D20) en eindigde deze clash in 2 – 2. De vooropgestelde uitslag waar niemand ontevreden over is kan ik me inbeelden. Met een hogere checkout is Ivan evenwel momenteel nog in het voordeel. Als beide heren al hun verdere matchen winnen gaat dat het verschil bepalen tussen de eerste en 2de plaats in deze poule. Tim weet dus wat te doen. 

Laatste match va de dag dan Matthias tegen Patricia. 

Matthias wilde meteen zijn stempel drukken en opende de match meteen met een 100 score. Stevig openen noemen we dat … Patricia had wel wat tijd nodig om terug te volgen maar uiteindelijk kwam ze na 39 darts ook uit op de dubbels. Matthias was dan al 4 beurten aan het proberen en was ondertussen aan het sukkelen op D2. Na 28 darts begon hij aan z’n dubbel avontuur om uiteindelijk na 74 darts de mad house te vinden. Net op het moment dat Patricia ook op nen goeie dubbel stond om te finishen (stond geruime tijd op 7 … wat niet de makkelijkste weg is natuurlijk.) Maar ze heeft haar kansen ook nu zeker wel gehad. Leg 2 … Patricia to trow first .. en HOE … met een opener van 99 gaf ze nu Matthias het nakijken. Ze kwam dan ook als eerste uit op nen dubbel (na 27 darts) Maat Matthias had deze keer minder moeite om de D10 te vinden en eindigde de leg na 36 darts. Zou Patricia haar eerste leg kunnen pakken dit tornooi of wordt het gewoon een droge 3 – 0 zege voor Matthias ??? Een leg waarbij beide spelers hun niveau geen eer aan deden en eerder lage scorend vermogen toonde werden de eerst pogingen naar de dubbel pas geleverd na 36 darts. Patricia kreeg deze leg geen schijn van kans en Matthias gooide die 9 mooi uit 1 – D4. 

De eerste dag van het 2de deel kwam zo tot een einde. 

Nog even meegeven dat het 2de deel er uiteindelijk helemaal anders komt uit te zien als aanvankelijk gepland. Net voor de start van deel 2 vernamen we dat Warre en Jo forfait gaven voor het vervolg van het tornooi (Warre moet zaterdag er steeds vroeg uit dus alle begrip voor de beslissing). Met als gevolg dat we Caro en Eddy bij in de Poule van Sören – Patricia – Jan en Matthias plaatsen en ze in die groep dus in totaal 15 matchen spelen ipv 6. 

De einduitslag van poule 7 is dan ook meteen de uitslag van het tornooi voor deze personen. Ze hebben dan in deel 2 allen 5 matchen gespeeld. Net zoveel als de spelers van de poules 5 en 6 dan an het eind van de meet. We gaan de schema’s wel wat moeten aanpassen dus hou de agenda zeker in de gaten … 

 

De laatste matchen van de eerste ronde stonden vandaag op het programma. Bij verlies of gelijkspel zou Jan A op de derde plek terecht komen in zijn poule en zou Jan S alsnog op de 2de plek uitkomen.  Voor Warre was het enkel nog de eer verdedigen, hij was al sowieso 4de in de zeer sterke poule. De eerste leg ging opmerkelijk vlot bij Jan, ook al kwamen er tal van mindere scores tussen. De 2de pijl op de dubbel (D20) ging er meteen in en hij slaagde dan ook een mooie 58 finish. Warre liet net ervoor wel de enige ton+ van deze match op tekenen. Leg 1 na 36 pijlen dus voor Jan. In de 2de en 3de leg ging het wat moeizamer en deze werden dan ook slechts na 50 en 65 pijlen uitgegooid. Leg 2 was de score van Warre stukken beter dan die van Jan wat resulteerde in een verschil van 200 punten toen Warre zijn eerste pijlen op de dubbel kreeg. (56 vs 257) Enkel de dubbel 17 werd gemist, de D15 ging net inside. 15 over is geen lachertje en Jan kroop dus snel dichter om na 50 pijlen uit te gooien op 2 – D8. Laatste leg ging terug gelijk op en beide spelers kwamen uiteindelijk op 3 uit. Jan kroop door het gaatje en won uiteindelijk ook deze 3de leg op de madhouse. Een niet onverdienstelijke partij van Warre die bij momenten echt wel mooie scores liet noteren. Enkel die verduivelde dubbels hé. Enkele statistieken. First 9 darts Warre – 37.33 en Jan 50.67. Jan had tevens een CO% van 17.65% ofwel 3 dubbels op 17 pijlen. Warre kreeg uiteindelijk 12 pijlen en kansen op de dubbel. 

Match 2 tussen Jo en Sören. Jo kon bij winst nog naar de 2de plek in de poule wippen. Al liet Sören dat niet zomaar gebeuren. en het is de poule van de gelijk spelen hé. 

Een eerste opmerkelijke statistiek wil ik al meteen meegeven. Beide heren scoorden exact hetzelfde gemiddelde over de gehele match van 24.67 per beurt. Er was geen speld tussen te krijgen dus. Met CO% van 3.23 en 2.86 was het verschil ook daar niet heel erg groot. 

Leg 1 dan, Jo staat op 3 en gooit mooi met 2 pijlen 1 D1 uit. En dit na 47 darts. Sören was ook al aan het proberen om de dubbel te vinden. Leg 2 ging het ook de hele leg weer mooi gelijk op en bracht Jo zich wederom naar D1 (trekken van Geert hier aanwezig ???) 

In de 3de en mogelijk beslissende leg zette Jo zich wederom op de madhouse. Echter nu vond hij deze niet en was het Sören die uiteindelijk de D2 vond.2 – 1 tussenstand. Jo kon het nog halen maar dan moest hij wel de laatste leg winnen. In leg 4 was het omgedraaid en speelde Jo naar de D2 en Sören naar de madhouse. Uiteindelijk zorgde Sören voor het 3de gelijkspel in deze poule en legde zo de eerste fase van ons dartstornooi in een beslissende plooi. De plaatsen van elke poule zijn bekend en de volgende reeks poules zijn hier ook meteen aangevuld. 

Vanaf februari geven we er terug een lap op en dan gaan we na enkele weken/maanden bepalen wie de dartskampioen van de fanfare 2023 – 2024 wordt. 

 

PS dartsers, Laat via whatsapp weten of we ook volgend jaar een nieuwe editie opstarten ??? 

De match van vandaag gaat poule 1 in een beslissende plooi leggen. Deze match bepaalt wie er 2de en 3de wordt in deze poule. Joran toonde zijn sterkte en won uiteindelijk simpel in 3 leukelegs met in de laatste leg een moie uitworp van 52. Caro heeft ook haar kansen op de dubbels gekregen, al waren het er niet zo gek veel, maar Joran trok net als Caro in de buuurt van de meet kwam steeds het laken naar zich toe en liet Caro met een koude rug achter. De eerste voorronde van onze dartscompetitie komt zo dus stilaan aan een einde … Volgende week us er nog de partij tussen Sören en Jo en een week later op 22 december bekampen Warre en Jan elkaar in het laatste duel. 

De match van volgende week gaat alles bepalend zijn voor poule 3. Enkel de eerste plaats ligt daar al vast en de uitslag van deze match gaat dan ook bepalen wie er 2de – 3de of 4de wordt. Griet kan sowieso niet meer eindigen als laatste maar kan wel nog steeds 3de worden. Benieuwd wat dat gaat worden. 

Mag ik meteen iemand vragen om het verslag van volgende week over te nemen, zelf sta ik op de kerstmarkt van Lier en ga er dus voor één keer niet kunnen bijzijn. Jullie gaan dan ook een keer zonder de TV en laptop moeten werken en de score bijhouden op een gsm. Al mag steeds iemand anders zijn of haar laptop meenemen. Programma kan simpel gedownload worden online (voor de dartsers zie in onze whatsappgroep voor de link!

Een week na ons Herfstconcert was er net iets meer ruimte om meerdere matchen te spelen. Doorgaans zijn er dan een pak minder muzikanten aanwezig op de repetitie en daar maakten we dan ook handig gebruik van … 

Doordat Patricia vroeger door moest planden we haar match tegen Geert als eerste in.  De pijlen vlogen al een stuk vlotter naar het bord en ze kreeg zeker haar kansen deze match om haar eerste leg te pakken. Geert trok echter steeds weer aan het langste eind en won verdient met 3 – 0. Pittig detail, mister madhouse had geen enkele finish op de D1 vandaag … 

Match 2:  Toon tegen Tim. De clash van vandaag waarbij Toon de eerste leg pakte tegen Tim, maar vervolgens geen dubbels meer vond en met 1 – 3 verloor. Tim was op deze manier zeker van groepswinst. Voor Toon was het nog bang afwachten wat er gebeurde in de volgende match. Dankzij de eerste leg die hij pakte kon Mathias enkel maar op gelijke hoogte komen mits 3 – 0 winst tegen Eddy. Maar eerst nog wat details over deze match. Zowel Toon als Tim gooide in deze match 3 x een ton+ score. Beiden hadden een gemiddelde van rond de 36 gemiddeld. Het enige wat tegenviel was het % op de dubbels, 2 tegen 7.5% is niet datgene waar je op hoopt. Het toont wel dat het een match was waarbij het alle kanten kon uitgaan en beiden de kans hadden om aan het langste eind te trekken. 

Match 3: Eddy tegen Mathias … een droge 0 – 3 met een gemiddelde van tegen de 40 en een checkout gemiddelde van tegen 11.5 % Eddy heeft uiteindelijk 4 pijlen naar een dubbel gehad. Met een leg van 29 pijlen was het verre van een slechte match van Mathias. Helaas beland hij op de 3de plaats in zijn poule en dit omdat Toon in hun onderlinge duel een hogere checkout score van 98 had. Dat was bepalend voor een plek 2 of 3 in deze poule. 

Match 4: Jan S tegen Ivan: Deze match was alles bepalend voor jullie verslaggever. Ivan moest minstens 1 leg winnen om Jan A kans te geven om in de A ronde uit te komen. En we moeten het zeggen hij begon veelbelovend aan zijn match met een eerste 2 legs winst in 31 en 29 pijlen. Jan S, kreeg in beide legs ook kansen naar de dubbels, dus dat beloofde voor de rest van de match. Leg 3 en 4 gingen beide naar Jan in 36 en 48 pijlen. Ivan vond blijkbaar de weg naar de dubbels niet langer en had in deze legd ook een mindere score. Al is dat eer relatief natuurlijk. Een match waarbij we toch ook weer 5 ton+ scores hadden en gemiddelde van 37 en 42. Niet slecht heren. Jan S moet nu hopen dat Jan A tegen Warre wederom een steek laat vallen en kan op die manier nog in de A poule terechtkomen. Wint Jan A of speelt hij gelijk dan gaat hij door naar de A poule. 

Match 5: Griet tegen Bert. Met beide een winst en een gelijkspel op de teller speelden beide spelers voor de eerste plaats in deze groep. Bij een nieuw gelijkspel stoomden ze beide sowieso door naar de A ronde. Met gemiddelden die lager lagen in als de vorige matchen (29 tegen 31) was het al bij al een spannende partij waarbij wel Bert wel telkens aan het langste eind trok. Met zelfs een zeer mooie 64 uitworp. De eerste leg waren er nog 65 darts nodig voor de dubbel gevonden werd, maar in leg 2 en 3 waren dat slechts 35 en 45 darts. Daar kan je al matchen mee winnen, zelfs tegen de betere spelers !!! In deze match 1 ton+ score. Enkel de eerste plek in deze poule ligt al helemaal vast, deze gaat naar Bert. De match tussen Sören en Jo bepaald volgende week wie er 2de – 3de of 4de word. Beide spelers moeten sowieso winnen om over Griet te gaan. Spelen ze gelijk gaat Griet door naar de A ronde en komt dan al zeker uit tegen Ivan en Tim !!! 

Match 6 .. wat een match om af te sluiten … Een “droge” 0 – 3 zege voor Tim tegen Eddy in respectievelijk 31 – 35 en 29 pijlen. gemiddelde van 47.50 voor Tim met een checkout gemiddelde van 25% Het moet gezegd straffe cijfers van Tim! En ook al smeet Tim geweldig met een ton+ en 140 score toch kreeg Eddy ook pijlen op de dubbel. Dus hij volgde warempel wel in dit spel. Maar voor diegene die er nog bij waren om 23u30 deze vrijdagavond … dit spel gaat niet herinnerd worden om de score of de uitslag maar wel voor de droge humor, de nodige lachsalvo’s en de hilariteit alom. De getuigen waren talrijk en ieders lachspier werd de hele match lang gemasseerd dat het een lieve lust was. Geen enkele leg, geen enkele pijl werd er gesmeten dat er niet gelachen werd. Eddy was in vorm met zijn tong en rake uitspraken … Tim was in vorm met de pijlen. Enkel tellen gaat hij toch nog moeten leren hé .. getuige de laatste seconcen van het filmpje in onderstaande link. Het laatste gelach duurde bijna de volle 20 minuten van deze match. Zonder den Tim die in een deuk lag was de match 10 minuten vroeger gedaan. AMEN  

ceciliaberlaar.be/afbeeldingen/2023/12/EddyvsTim.mp4

Voor de wedstrijd beloofde het een spannende strijd te worden. Beide dartsers geloofden vol in hun kansen. Joran had het goede, mwoa we zien wel, kga toch winnen voor aanvang en Patricia had naar eigen zeggen (we geloven haar op haar woord, Tim was getuige) daags voordoen de pannen van het dak. Zelfs zo dat ze haar eerste match tegen Tim met 3 – 0 gewonnen was. Het vertrouwen was er dus zeker … 

Echter de realiteit was toch een beetje anders was al snel duidelijk. Net zoals een week vroeger een andere kandidaat helemaal niet thuis gaf was het nu Patricia waar het voor geen meter liep. En we moeten zeggen Joran zijn dubbels zaten er telkens vrij snel in. 3 dubbels op 18 pijlen is 1 op 6. Daar win je matchen mee … Eertse leg gooide hij uit (D20) in 43 pijlen. Meteen ook zijn beste eg. nadien had hij 45 en 49 darts nodig om de dubbel te vinden. En Patricia kreeg helemaal op het einde van de 3de leg ook haar kans op de dubbel. Ze stond op 59 en gooide de eerste pijl mooi in de 19 om op tops over te blijven, eerste pijl er net boven, 2de pijl in de 1 … pijltje later gooide Joran wederom uit. Die 2 laatste pijlen waren meteen ook haar laatste pijlen. 

In poule 1 is het al vrij duidelijk. Geert gaat sowieso door naar de winnaarspoule – Patricia naar de verliezerspoule. Voor de 2de plaats (en ticket voor winnaarspoule) is het nog spannend. Die strijd wordt beslecht in een rechtstreeks duel tussen Caro en Joran op 8 december. 

Volgende week 1 december gaan we wat korter repeteren en wat meer pijltjes gooien. PS er mogen ook andere mensen aan de PC gaan staan om de punten in te geven.

Volgende matchen staan er op het programma (normaal vanaf  21u. Al hangt dat af van de opkomst van de muzikanten. Als er echt veel te weinig volk is om te blazen beginnen we mogelijk al ietsjes vroeger !!! )

* Jo vs Sören

* Eddy vs Matthias

* Bert vs Griet

* Tim vs Toon

* Jan A vs Warre

* Jan S vs Ivan 

Normaal moeten we wel voor 24u klaar geraken als we om 21u kunnen beginnen. 

 

Wat een topper moest worden van het tornooi werd een kleine teleurstelling. Geen supporters meer buiten enkele bestuursleden, Geert vdb en Toon. De andere match tussen Tim en Toon ging niet door omdat Tim niet wilde spelen vandaag. Het had nog perfect gelukt maar hij wilde niet. In feite forfait score en dus 3 – 0 voor Toon, maar dat zou niet eerlijk zijn tegenover de andere spelers in groep 4. 

 

De match tussen Ivan en mezelf dan maar … 

Leg 1 beide abominabel slecht, score gemiddeld van nog geen 25 denk ik en pas na 40 pijlen op de dubbel de dubbel 1 gevonden door Ivan (101 darts om uit te gooien !!!) . Dat beloofde voor de verderzetting van deze partij. Leg 2 ging gelukkig al iets beter. Toen hadden we maar 53 darts nodig om uiteindelijk de dubbel te vinden. Wederom door ivan en in de 3de leg ging het nog beter en werd er uitgegooid door opnieuw Ivan in 34 darts. Eindelijk een leg zoals ze allemaal hadden moeten geweest zijn. 

Met een gemiddelde scorings% van 23.9 en 21.5 mogen geen van beide spelers tevreden zijn. De NONmatch van het tornooi. Hopelijk herpakken beide spelers zich tegen de volgende match. Het feit dat Jan die dag vroeger van zijn werk naar huis ging door ziekte mag niet als excuus gezien worden, hij was trouwens goed genoeg om te repeteren en te vergaderen, dan had dit ook maar goed moeten komen … Niet dus helaas.  

 

Volgende week normaal 3 matchen op het programma. Matthias tegen Eddy zal de opener worden om dan Ivan tegen Jan S te laten gooien als er nog tijd over is. De match tussen Patricia en Joran gaat mogelijk uitgesteld worden naar een latere datum. Aangezien het volgende week ook onze generale repetitie is en er dus iets langer kan worden door gerepeteerd !!! 

 

Mss een optie om de repetitie van 1 december in te korten en dan al enkele inhaalmatchen te plannen. Als we om 21 kunnen starten dan kan er een match of 5 worden afgewerkt normaal. 

Vandaag enkel matchen van poule 3 op het programma. De eerste match tussen Jo en Griet beloofde een spannende match te worden. Alle voorgaande matchen uit de poule eindigden steevast op een gelijkspel. Benieuwd wie vandaag met de overwinning ging lopen.  In leg 1 vond Griet als eerste de checkout en leg 2 ging vlotjes naar Jo. Er zat dus weer een gelijkspel in de lucht. Leg 3 ging terug naar Griet waar ze op een wederom zeer vreemde manier 39 uitgooide met haar 3de pijl. Leg 4 ging mooi gelijk op maar ook nu vond Griet weer de einddubbel en won zo al bij al overtuigend van Jo. 

De volgende match op het programma was Sören tegen Bert. Benieuwd wie van beide heren nu het laken naar zich toe zou trekken. De eerste 2 legs kwamen beide heren steevast uit op de dubbele 1, waar kennen we dat nog van ??? A ja vorige week de madhouse game. Bert trok in beide gevallen aan het langste eind en in de derde leg maakte hij het uiteindelijk af met de D16. Zijn hoogste eindscore van het tornooi, wat mogelijk nog een doorslag kan geven in deze poule. Griet en Bert staan de volgende keer tegen elkaar en maken onderling dus uit wie de poule gaat winnen. Als we naar het aantal gewonnen en verloren legs kijken is Bert momenteel aan de leiding. Al kunnen Sören of Jo ook nog naar de winnaars poule, maar dan winnen ze best met 3 legs tegen 0 om een kleine kans te behouden, spelen zij gelijk tegen elkaar zijn de 3de en de 4de plaats ook al bekend in de poule … De strijd om de winst is dus open. Benieuwd wie het gaat halen. 

 

Volgende week staan er 2 clashes op het programma, mogelijk kan er ook al een derde wedstrijd afgewerkt worden dan? Maar Ivan neemt het volgende week op tegen Jan A en Tim mag het opnemen tegen Toon. Zeker de moeite dus om te komen kijken wie er die matchen gaat winnen, of dat ze beide mogelijk eindigen op een draw. Beide poules zijn alvast razend spannend en er gaan van beide poules zeker 1 goede speler naar de verliespoule. Wie is nog een groot

Vandaag programmeerden we terug 3 matchen, al was dat nadien gezien mss niet zo een zeer goed idee. Later meer hierover.

 De eerste match van de dag ging tussen Warre en Jan Smet. Beide konden voor hun eerste overwinning gaan in dit tornooi en dat kon je merken aan het niveau en de stress van beide spelers. Warre begon sterk aan de wedstrijd en won de eerste leg overtuigend met 39 darts en een uitworp van 29. Meteen de leg met het minste aantal darts in deze partij. Ook in de volgende legs kreeg Warre zijn kans om een gelijkspel uit de brand te slepen. Jan vond echter 2 legs na elkaar de dubbele 1 om uit te gooien en de laatste beslissende leg trok hij het laken helemaal naar zich toe met een uitworp op 32. Meteen zijn beste resultaat dit tornooi.  na 3 eerde legs op de madhouse. Al bij al was het een zeer evenwichtige partij waarbij ook Warre zijn kansen kreeg en het evengoed 2 – 2 had kunnen worden. Volgende keer meer geluk Warre in je laatste match tegen de andere Jan (Al moet je het niet TE goed doen dan hé 😉 ) 

Match 2 tussen Caro en Geert is er eentje die in de geschiedenisboeken gaat komen van dit tornooi. Met bijna 100 darts door beide spelers op de madhouse is dit vanaf nu de madhouse game. Volgende keer laten we als Caro tegen Geert speelt ze meteen gewoon beginnen op 2, het hele voorspel vooraf is eigenlijk overbodig. Elke leg werd beslist op een uitworp van 2 en beide spelers stonden ook in elke leg op hetzelfde getal … Om er helemaal gek van te worden dus. Geert had het geluk aan zijn zijde en vond telkens na zeer veel moeite en zeer veel darts (beste 60 slechtste 80) de dubbel 1. Een match waarbij de uitslag van 0 – 3 eigenlijk niet het behaalde spel weerspiegelde en waarbij ze beide aan het langste eind hadden kunnen trekken. De pendel sloeg vandaag door naar Geert. Met een checkout gemiddelde van 4.23 % ofwel 3 darts op 71 kansen gaat Geert het niet halen tegen de andere favorieten denken we. Al is elke partij anders en hij niet telkens op die verdomde 2 gaat uitkomen. Allez dat denken we toch. 

Match 3 de clash ter titanen van deze speeldag tussen Mathias en Toon. Beide spelers wisten niet wat ze van elkaar moesten verwachten. Mathias horde al veel lovende verhalen over Toon de vorige speeldag dat hij actief was en was er dus niet helemaal gerust in. Toon van zijn kant verzekerde dat hij zonder stress aan de oche stond. Waarbij in de voorgaande match enkel Warre minder als 40 darts nodig   had om te finishen gingen beide heren geen enkele keer boven de 40 darts om de leg te besluiten. Een eerste leg ging gelijk op en werd na 40 darts gewonnen door Mathias met een eindscore van 28. Toon had op die moment al 7 beurten de kans gehad om uit te checken. Leg 2 ging mooi gelijk op waarbij Mathias na 27 pijlen op tops stond en Toon met zijn 27ste darts de tops net miste en op 39 uitkwam. Pijl 28 bleek de goeie voor Mathias en hij haalde deze leg dan ook knap binnen in 28 darts. De derde leg ging ook weer tot op het einde gelijk op en na 30 darts stond het 60 – 98 in het voordeel van Mathias die zich met een mooie 140 op een goede uitworp zette. Dat was echter zonder Toon gerekend die zijn eerste  darts mooi in de T20 plande om dan nog 2 kansen te krijgen op de D19. De 2de darts bleek de goeie en na 33 darts voltooide hij een zeer mooie 98 check-out. Meteen de hoogste van het tornooi en momenteel dus goed voor de prijs in deze categorie. Wie gaat deze hoogste check-out verbreken dit tornooi? De tussenstand 2 – 1 in het voordeel van Mathias. Het hoogst haalbare voor Toon was een gelijkspel en na 34 darts was dat uiteindelijk ook wat hij klaarspeelde, de kleine voorsprong in deze leg bleek voldoende en hij gooide de D8 met 1 darts mooi uit. 

Het beloofd in deze groep nog een spannende strijd te worden en de match tussen Tim en Toon gaat allesbepalend zijn om te weten wie doorgaat naar de winnaarspoule en wie op de 3de plaatst strand. Al moeten we onzen Eddy ook niet onderschatten en gaat ook hij nog straffe dingen tonen binnen enkele weken. 

 

Volgende speeldag is het er eentje volledig aan de spelers van Poule 3.

Jo tegen Griet en Bert tegen Sören. benieuwd of de match met de meeste darts dan ook weer verbroken gaat worden 😉  Game on !!!

Tja Geert Loyens stuurde zijn kat en werd vervangen door de Berlaarse Falon Sherock. Griet, de vrouw van, speelde dus in Geert zijn plaats en ze vond het zo leuk dat Geert meteen zijn kans verkeken heeft en  voor de resterende wedstrijden vervangen wordt door Griet! Dan nu enkele matchdetails erbij halen. Achter den toog stond Bert te supportoren dat de slechtste leg (zijnde 108 darts op dag 1) verbroken zou worden. Leg 1 werd begonnen en gewonnen door Sören in 79 darts met een uitworp op de dubbel 3. Niet de gemakkelijkste maar hij kwam telkens zeer close en plots zat hij er dus in. Leg 2 ging in een mooie 62 darts naar Griet met een geweldige dubbel 5 uitworp. Ook hier gingen beide spelers weer mooi gelijk op en werd alles beslist in de dubbels. Dan de 3de leg, weer Sören die mocht starten en het uiteindelijk ook afmaakte. Achter den toog was er iemand content want het meeste aantal darts werd wel degelijk verbroken en hij speelde de dubbel 1 uit na 115 darts. Ik vermoed dat dit record in deze poule nog wel eens een keer kan sneuvelen, al moeten jullie er alles aan doen om het tegendeel te bewijzen hé mannen (en vrouw).  

Dat elke match en leg gespeeld moet worden bewijst de laatste en beslissende leg, ofwel wordt het 3 – 1 voor Sören ofwel komt iedereen in deze poule op een gelijke stand en wordt het dus 2 – 2 …. Na 48 darts lukt het Griet om de dubbel 18 uit te gooien. Ze stond op 40 en gooide de eerste pijl in de 4 om 36 over te laten, 2de darts ging er net naast en de derde en laatste darts vloog er mooi in. Hiermee staat ze meteen ook gedeeld bovenaan bij de hoogste checkout score. Er zijn in elke andere poule al mindere legs geweest dan deze 48 pijlen, wat bewijst dat iedereen tegen iedereen voeg of laat normaal wel eens een kans krijgt om het af te maken. 

Iedereen heeft ondertussen dus 1 maal gespeeld. Volgende week is het terug de beurt aan Jan en Matthias Smet, Toon Augustijnen, Warre Boullart, Geert Van den Bulck en Caro Augustijnen. 

PS Joran, jouw match tegen Caro is dus voor een latere datum!

De derde wedstrijddag ging van start. De 2 grote onbekende factoren kwamen tegen  iets voor 22u zaal polido binnen gewandeld en genoten nog even mee van onze muzikale deunen. Vandaag konden er 3 wedstrijden afgewerkt worden, omdat we ervan uit gingen dat er minder gesukkeld ging worden op de dubbels vandaag, viel dat even tegen seg !!! 

We begonnen meteen met de match die er eigenlijk als reservematch op stond. Joran tegen Geert. Tijdens de repetitie probeerde Joran op een overtuigende manier Geert al een beetje gek te maken, maar tijdens de match kroop Geert in Joran’s hoofd om er niet meer uit los te komen. Het werd een overtuigende 3 – 0 zege voor Geert. De eerste leg werd binnen gehaald met 59 darts. Na 23 darts vond Geert eindelijk zijn madhouse. (een nummer dat vandaag nog gaat vallen) De 13 pijlen op de dubbel 1 waren voor Joran niet genoeg om het af te maken. Dit was zijn kans deze match om een leg van Geert af te snoepen. In leg 2 krijgt hij geen enkele pijl meer op de dubbel leg 3 had hij weer een kans. Hij begon nochtans wel zeer sterk aan de legs (een gemiddelde van 46.44 met de eerste 9 darts waar Geert maar een getal van 26.22 tegen over plaatste) Geert zorgde in leg 2 met 33 pijlen voor de finish en met 47 de laatste. Die 2de leg komt dus in de buurt om ook tegen de topspelers van de andere poules te kunnen winnen. 

Volgende week tegen Patricia krijgt Joran meteen een herkansing en spelen beide spelers voor hun eerste punten. Nu staan Geert en Caro helemaal bovenaan in deze poule. 

De 2de match ging dan tussen Tim en Mathias.  Een wedstrijd in poule 4 … 

Vooraf had Mathias (een neef van een klant/vriend van Jan A) zich al een beetje angst ingeboezemd omdat hij wist dat hij tegen een competitie speler uitkwam. We vertelden hem wel dat hij indien Tim zijn dubbels niet vond zeker een kans ging hebben. en zo geschiede in leg 2 van deze match waarna Mathias met 60 darts de match afmaakte met nen dubbele 1. Hij was eigenlijk op de dubbele 4 aan het smijten maar zijn 2de pijl kwam in de 6 waarna hij met 1 darts de madhouse raakte. Beide heren waren op die moment wel al een 8 beurten aan het proberen om de dubbel te raken. De andere legs gingen overtuigend naar Tim. In leg 1 speelde hij uit na 34 darts en liet Matthias op 91 achter. Leg 3 was zijn beste leg met 29 darts. Raar genoeg een leg dat er geen tonnetje werd gesmeten. (nvr Tonnetje = 100+ score)  en dan in leg 4 smeet hij uit na 33 darts. Hier haalde hij een mooie 140 en nadat Mathias een hele tijd aan het sukkelen was smeet hij plots toch nog een mooie 121 score. De gemiddelden dan van beide spelers: Tim op de eerste 9 darts 49.75 en algemeen gemiddelde van 38.38 met 3 ton+ vs Mathias 38.50 first9 en 33.73 gemiddeld en 1 ton+.   

Mathias bleek een goede speler te zijn die het de andere personen in deze poule nog wel eens lastig zou kunnen maken. Als hij zijn dubbels vind en niet in een kramp schiet van de stress aan den ocky zoals vandaag af en toe het geval was tegen Tim. 

Bij match 3 van de dag wisten we vooraf wie er ging winnen. Jan ging sowieso aan het langste eind trekken. Enkel welke Jan was nog een vraagteken.

Eigenlijk deels een zelfde verhaal als in voorgaande match waarbij het verschil echter veel kleiner was en beide Jannen in elke leg wel minstens een darts naar den dubbel kregen. En deze werden steeds vrij snel afgemaakt. Voor Jan A was dat in leg 1 in 33, in leg 2 in 35 en in leg 4 in 34 darts. Leg 3 gingen we aan het sukkelen en vond Jan S de dubbel rarara 1 na 61 darts. Het was op zich een zeer evenwichtige wedstrijd en in deze poule is dan ook nog alles mogelijk.

Wees maar zeker dat Ivan het de beide Jannen nog knap lastig kan maken. Warre moet blijven geloven en voor die ene leg gaan die hij wel gaat kunnen nemen tegen één van hen, en wie weet als die eerste leg binnen is volgen er nog !!!

De gemiddelden. Augustijnen haalde 1 ton+ vs 3 voor Smetje. Qua scoring zat het reuzedicht bij elkaar: 36.36 vs 36.29. Het bewijs dat het een zeer close game was. De kans op een gelijk spel of winst voor Smetje was steeds aanwezig. In de eerste 9 darts behaald Smetje een zeer mooi gemiddelde van 55.67. enkel z’n dubbels lieten het dus afweten met 1 op 31. Den Augustijnen haalde ook maar 3 op 41 op zijn dubbels, maar dan voornamelijk door leg 3 waar hij 10 beurten nodig had om uiteindelijk de winst in die leg aan Smetje te laten.  

We danken alvast onze enige 2 externe spelers om ons te komen vervoegen. Hopelijk hebben ze het een beetje naar hun zin gehad (horen we wel via whatsApp dan) 

We kijken al uit naar speeldag 4 waarin Geert Loyens en Sören Biesemans als laatste aan de beurt komen in de eerste matchen van elke poule. Daarnaast staat ook de match Joran vs Patricia op het programma. Een match die voor beide spelers een must win moet worden nadat ze in de eerste match beide hun wedstrijd verloren met 3 – 0.

Poule 1:

13 oktober stonden Patricia en Caro tegen elkaar om de eerste match van de dag te spelen. Het beloofde vooraf een spannende strijd te worden tussen de 2 dames in de wedstrijd. Daar waar ze vorige week in de eerste leg nog 108 darts nodig hadden om uit te gooien deden onze dames het pakken beter met in de eerste leg uit te gooien na 69 darts. De 2 volgende legs wist Caro telkens de dubbel te vinden na 53 en 57 darts. De Bull wist Caro ook overtuigend te winnen, Patricia zat in de dubbel 3 en Caro raakte de roos mooi in het groene vlak. Scorend lagen beide dames in elkanders buurt met een gemiddelde van beide 25+ (inclusief het uitchecken hé mannen) en voor Patricia een gemiddelde van tegen de 40 voor de eerste 9 darts. In de 2de leg scoorde ze trouwens ook een mooie 96. Dus zeker niet slecht gespeelt van beide dames. De Strijd tussen de dames en Joran beloofd nog spannend te worden in deze groep. 

Mogelijk lukt het al om volgende week de match tussen Joran en Caro af te werken, of spelen Joran en Geert dan al tegen elkaar? Neem zeker jullie pijlen mee want de kans bestaat dat er volgende week voor de eerste keer 3 matchen worden afgewerkt. 

Poule 4:

De 2de match van 13 oktober was deze tussen een schaduwfavoriet Toon en Eddy. Eddy omschreef in onze whatsapp groep Toons als  “de kampioen van groot Beerzel en omliggende landen😩” Dus de sfeer  was meteen gezet. Eddy pakte uit met eigen pijlen van de rommelmarkt werd er gefluisterd met vintage flights. Hopelijk overleven deze krellen de hele competitie. Leg 1 maakte Toon het meteen af in 31 pijlen terwijl Eddy nog op 164 stond. In de 2de leg scoorde Toon zijn enige 100 score en maakte het af in 47 darts. In deze leg kreeg Eddy ook zijn enige 5 pijlen naar een dubbel. Maar hij verzaakte het om het af te maken. Leg 3 ging ook gelijk op maar wist Toon de dubbel te vinden na 43 darts. Met een gemiddelde van 15.79% bleef Toon onder z’n gemiddelde van de dubbels. Dus dat beloofd nog vor de volgende wedstrijden in deze poule. Qua grote onbekende zit Matthias in de groep, maar de match tussen Toon en Tim beloofd normaal een kaskraker te worden. Deze staat ergens in december gepland.  

 
Op 20 oktober speelt Mathias Smet (geen idee van het niveau) tegen de enige competitie speler Tim Janssens. Hopelijk staat dit garant voor een leuk potje darts. 

POULE 3:

Met Bert En Jo werd de aftrap gegeven van ons Darts tornooi. De eerste leg begon al super met maar liefst 105 voor Bert de mad house vond. In leg 2 ging het beter en scoorde Bert een mooie 104 en vond na 43 pijlen de de dubbel 16 om uit te gooien. Leg 3 ging na nu ook weer het nodige gestruggel op de dubbels naar Jo met ook nen dubbel 16 in 69 darts. De 4de leg bepaalde dat we een eerste gelijkspel kregen of niet. In deze set tekende Jo voor een mooie score van 125 en zorgde hij na 41 pijlen met dubbel 8 dat we het eerste gelijk spel konden optekenen in onze competitie. Het kan in deze poule nog alle kanten uitgaan. 

Volgende matchen op het programma: 27 oktober Jo tegen Geert en 10 november Geert tegen Sören.  

Poule 2:

De openingsmatch van poule 2 ging tussen Ivan en Warre. De eerste leg vonden geen van beide net zoals in de match tussen Bert en Jo de dubbel. Ivan smeet uiteindelijk na veel gesukkel de mad house uit na 82 pijlen. Tussendoor gooide hij ook de topscore van de speeldag met 129, zijn enige ton+ worp. Leg 2 ging een pak vlotter en nu vond Ivan wel de Tops finish al na 25 darts. Als hij dit niveau tegen de andere van de groep steeds haalt is hij kanshebber om poulewinnaar te worden op het einde van de eerste rit. Leg 3 werd uiteindelijk aangevangen en daar was het weer moeizamer. Deze vond Ivan na 63 darts uiteindelijk dan toch één van zijn favoriete uit shots, de dubbel 5. 
Het beloofd nog een mooie poule te worden met in deze poule één zeer grote onbekende factor, Jan Smet welke op 20 oktober in actie komt tegen Jan A. Hopelijk wordt het een boeiende en spannende match en hebben we geen 85 pijlen nodig om onze eerste leg uit te spelen. 

3 november speelt Warre tegen Jan S.