Beste,

Velen associëren het woord “fanfare” met ouderwetse muziek en zuipen tot in de vroege uren. Niets is minder waar. Aan de hand van deze tekst willen we jullie wegwijs maken in het reilen en zeilen van onze fanfare en ons jeugdensemble en hopen jullie te mogen verwelkomen als nieuw (actief) lid van onze Koninklijke fanfare Sinte Cecilia Berlaar, vzw.

De Koninklijke fanfare Sinte Cecilia Berlaar, vzw is een muziekvereniging die in 1861 werd gesticht en ten dienste staat van iedereen, zowel jong als oud, die interesse heeft in fanfaremuziek. Tot de dag van vandaag is de KF tevens de oudste actieve vereniging van Berlaar. Sinds 2002 wordt onze fanfare muzikaal vakkundig geleid door Gwendolina Gysemans. Zij ligt aan de oorsprong van ons jeugdensemble (2000) en ons instaporkestje (2006). Sinds 2011 wordt ons jeugdensemble geleid door Veerle Vermeulen, een jongedame met heel veel in haar mars! Ons jeugdensemble geeft de “jonge” muzikanten de mogelijkheid om zich voor te bereiden op de overstap naar de fanfare. Als de muzikanten van het jeugdensemble ver genoeg gevorderd zijn sluiten ze aan bij de fanfare. Kortweg, voor elke muzikant is een plaats binnen onze vereniging. Uiteraard wordt bij de muziekkeuze rekening gehouden met de verschillende groepen. En de muziekstukken die nog net te moeilijk zijn, zouden net een uitdaging moeten vormen ten goede van de muziekkwaliteit van onze fanfare.

Algemeen:

Zoals je in “ Het Woordenboek der Nederlansche Taal” het woord fanfare opzoekt dan lezen wij: “muziekgezelschap waarvan de leden alleen koperen instrumenten en slagwerk bespelen”. Zo hebben we;
Het slagwerk: melodisch slagwerk: xylofoon, klokkenspel, drum, pauken en het kleinere slagwerk: tamboerijn, triangel, …
De koperen blaasinstrumente
n: hoorn, alto, eufonium (tuba), bariton, bugel, trompet, bastuba, schuiftrombone
De saxfamilie: sopraan, alto, tenor, bariton en bas.
Op onze site staan er afbeeldingen van al deze instrumenten. Wil je dus weten hoe alles er uitziet ga dan snel een kijkje nemen. “Instrumenten fanfare”

Wij repeteren wekelijks in zaal Polido, in de Misstraat te Berlaar-Station.
Onze jeugd repeteert tussen 19u00 en 19u55 en de fanfare repeteert van 20u00 tot ongeveer 22u15.

De aankoop van een muziekinstrument kost veel geld. Dit mag geen reden zijn om geen actief lid te worden van onze vereniging. Juist daarom geven wij al de muzikanten de mogelijkheid een instrument te huren.. Na 4 jaar vervalt de huur van het instrument en kun je het instrument kosteloos verder gebruiken om bij ons te spelen. Meer info over ons huursysteem kunnen jullie bekomen bij onze materiaalmeester of onze voorzitter.

Wil je meer vernemen over onze toffe groep muzikanten, dit kan zeer eenvoudig. Ofwel kom je op een vrijdag binnen in ons lokaal, zaal Polido, ofwel stuur je ons een mail, fanfare@ceciliaberlaar.be

Wij geven je graag alle info die je nodig hebt!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.